Η Καναδή υπουργός Εξωτερικών καλεί για «αλλαγή καθεστώτος» στην Ρωσία

Φροϋδικό ολίσθημα;

Η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Mélanie Joly παραδέχτηκε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι ο μακροπρόθεσμος στόχος της εμπλοκής της Δύσης στην Ουκρανία δεν είναι απλώς να δει τη Μόσχα ηττημένη, αλλά να προκαλέσει «αλλαγή καθεστώτος» στη Ρωσία.

Η Joly έκανε τα σχόλια ενώ η κυβέρνησή της ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά της εισαγωγής ρωσικού αλουμινίου και χάλυβα.

«Μπορούμε να δούμε κατά πόσο απομονώνουμε το ρωσικό καθεστώς αυτή την στιγμή —γιατί πρέπει να το κάνουμε οικονομικά, πολιτικά και διπλωματικά— και ποιες είναι οι επιπτώσεις στην ρωσική κοινωνία, και επίσης πρέπει να αξιολογήσουμε το κατά πόσο βλέπουμε πιθανή αλλαγή καθεστώτος στην Ρωσία», δήλωσε η Τζόλι .

«Ο στόχος είναι σίγουρα να γίνει αυτό, να αποδυναμωθεί η ικανότητα της Ρωσίας να εξαπολύει πολύ δύσκολες επιθέσεις κατά της Ουκρανίας. Θέλουμε επίσης να βεβαιωθούμε ότι ο Πούτιν και οι βοηθοί του θα λογοδοτήσουν», πρόσθεσε.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στον Καναδά Όλεγκ Στεπάνοφ αντέδρασε στα σχόλια της Τζολί δηλώνοντας ότι μπορεί να ήταν ένα «φροϋδικό ολίσθημα της γλώσσας (= λάθη που κάνουμε στο λόγο μας -προφορικό ή και γραπτό- χωρίς προφανές νόημα)».

«Αυτό που δεν θέλει να αναγνωρίσει αυτή ή άλλοι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων στην Οτάβα είναι ότι η τρέχουσα ρωσική πολιτική υποστηρίζεται από την συντριπτική πλειοψηφία του έθνους», είπε ο Στεπάνοφ.

scr

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί