Η ιστορική γκάφα Ιταλού Υπουργού: «Ο Κολόμβος ήθελε να φτάσει στις Ινδίες, βασιζόμενος στις θεωρίες του Γαλιλαίου»

Ο Ιταλός υπουργός πολιτισμού, Τζενάρο Σαντζουλιάνο, αναφερόμενος στον Ιταλό θαλασσοπόρο και χαρτογράφο Χριστόφορο Κολόμβο, δήλωσε ότι «ήθελε να φτάσει στις Ινδίες, βασιζόμενος στις θεωρίες του Γαλιλαίου».

Ο ιταλικός Τύπος υπογράμμισε αμέσως, όμως, ότι πρόκειται για ιστορικό λάθος, από την στιγμή που η Αμερική, ως γνωστόν, ανακαλύφθηκε από τον Κολόμβο το 1492, ενώ ο Γαλιλαίος γεννήθηκε το 1564.

Τον περασμένο Απρίλιο, ο Ιταλός υπουργός πολιτισμού είχε δηλώσει, κατά την διάρκεια παρουσίασης του νέου αρχαιολογικού περιπάτου της Ρώμης, πως «όταν σκεφτόμαστε το Παρίσι, μας έρχονται αμέσως στον νου τα Ηλύσια Πεδία, και όταν σκεφτόμαστε το Λονδίνο, η πλατεία Times Square».

Και σε αυτή την περίπτωση, οι σχολιαστές είχαν σπεύσει να υπενθυμίσουν στον Ιταλό υπουργό, πρώην διευθυντή ειδήσεων του δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού Rai Due, ότι η συγκεκριμένη πλατεία βρίσκεται στην Νέα Υόρκη και όχι στο Λονδίνο. Αντιδράσεις, τέλος, είχε προκαλέσει και παλαιότερη δήλωση του Σαντζουλιάνο, σύμφωνα με την οποία «ο Δάντης , στην Ιταλία, ήταν ο ιδρυτής της δεξιάς σκέψης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί