Ο ιταλικός Τύπος υπογράμμισε αμέσως, όμως, ότι πρόκειται για ιστορικό λάθος, από την στιγμή που η Αμερική, ως γνωστόν, ανακαλύφθηκε από τον Κολόμβο το 1492, ενώ ο Γαλιλαίος γεννήθηκε το 1564.
Τον περασμένο Απρίλιο, ο Ιταλός υπουργός πολιτισμού είχε δηλώσει, κατά την διάρκεια παρουσίασης του νέου αρχαιολογικού περιπάτου της Ρώμης, πως «όταν σκεφτόμαστε το Παρίσι, μας έρχονται αμέσως στον νου τα Ηλύσια Πεδία, και όταν σκεφτόμαστε το Λονδίνο, η πλατεία Times Square».
Και σε αυτή την περίπτωση, οι σχολιαστές είχαν σπεύσει να υπενθυμίσουν στον Ιταλό υπουργό, πρώην διευθυντή ειδήσεων του δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού Rai Due, ότι η συγκεκριμένη πλατεία βρίσκεται στην Νέα Υόρκη και όχι στο Λονδίνο. Αντιδράσεις, τέλος, είχε προκαλέσει και παλαιότερη δήλωση του Σαντζουλιάνο, σύμφωνα με την οποία «ο Δάντης , στην Ιταλία, ήταν ο ιδρυτής της δεξιάς σκέψης».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Ακυρώνονται τρεις παραστάσεις του ΚΘΒΕ λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων του
- Θεσ/νίκη: Χειροπέδες σε Έλληνα καταζητούμενο για μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής σχεδόν 30 εκατ. ευρώ
- Μέγαρο Μουσικής: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την αρχή του 2026 – Τον Φεβρουάριο το αφιέρωμα στον Ραχμάνινοφ
- Γεωπολιτική «απόδραση» της Ρωσίας μέσω Ιράν – Τεράστια εξέλιξη για την Μόσχα
- Παρίσι: Η διεύθυνση του Λούβρου ανακοίνωσε πως το μουσείο λειτουργεί εν μέρει, παρά την απεργία
- Θεσσαλονίκη: Το ρομπότ Pepper μαθαίνει στους καταναλωτές τα δικαιώματά τους – Δείτε βίντεο
- ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές 487,9 εκατ. – Επιπλέον 600 εκατ. ευρώ μέχρι 31/12
- Βενεζουέλα: Απέπλευσαν δύο τάνκερ με υποπροϊόντα πετρελαίου
- ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες
- Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας 2026 –2030: Οδικός χάρτης για ένα ασφαλές ψηφιακό μέλλον στην Ελλάδα









