Η Ινδία «ΓΛΕΝΤΑΕΙ» Ελλάδα και Ευρώπη με το ρωσικό πετρέλαιο – ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ

Ραγδαία άνοδος του επιπέδου των πολιτικών ηγετών της Ανατολής, την ώρα που εκείνο της Δύσης βρίσκεται στον Καιάδα...

Την ώρα που οι ευρωπαϊκές χώρες κινδυνεύουν να γίνουν όμηροι της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας Φον Ντερ Λάιεν, η οποία ζητάει να μπει παντού ΠΛΑΦΟΝ για το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο, ο Ινδός υπουργός Πετρελαίου Σρι Χάρντιπ Σινγκ Πουρί δήλωσε την Δευτέρα ότι η χώρα θα αξιολογήσει προσεκτικά εάν θα υποστηρίξει μια πρόταση της G-7 για επιβολή ανώτατου ορίου στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου.

Μάλιστα, το ύφος του Ινδού πολιτικού δείχνει πως οι ηγέτες της Ανατολής είναι ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ σε σύγκριση με τους ηγετίσκους της Δύσης!!!

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς εάν η Ινδία θα υπογράψει την πρόταση της G-7 για την επιβολή ανώτατου ορίου τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο, ο Puri είπε ότι δεν είναι ακόμα σαφές ποιες χώρες θα συμμετάσχουν στο προτεινόμενο ανώτατο όριο τιμών για το ρωσικό πετρέλαιο και ποιες είναι οι πιθανές επιπτώσεις για τις ενεργειακές αγορές.

Άλλωστε, η Κίνα και η Ινδία αύξησαν τις αγορές τους ρωσικού πετρελαίου μετά την εισβολή του Κρεμλίνου στην Ουκρανία, επωφελούμενοι από μειωμένες τιμές.

«Άκουσα πως η Ινδία αγοράζει πολύ ρωσικό πετρέλαιο. Απάντησα ότι οι Ευρωπαίοι αγοράζουν περισσότερα σε ένα απόγευμα από ό,τι εγώ σε ένα τρίμηνο. Θα εκπλαγώ αν δεν είναι αυτή η κατάσταση ακόμα. Αλλά ναι, θα αγοράσουμε από την Ρωσία, θα αγοράσουμε από οπουδήποτε», είπε ο Puri.

Μπορεί άραγε ο Μητσοτάκης να απαντήσει έτσι, έστω πιο προσεχτικά και ευγενικά, στις Βρυξέλλες;;;

scr

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί