Να διαψεύσει με τον πιο ηχηρό τρόπο τα ψευδή -όπως αποδείχθηκαν- δημοσιεύματα στη Δύση που μιλούσαν για «ξαφνική διακοπή των αγορών ρωσικού πετρελαίου από την Ινδία» επιχειρεί η τοπική κυβέρνηση.
Με αλλεπάλληλες δηλώσεις τους, Ινδοί αξιωματούχοι όχι μόνο διαψεύδουν αυτές τις πληροφορίες, αλλά απαντούν στους δυτικούς εκβιασμούς σχετικά με την αγορά ρωσικών ορυκτών καυσίμων.
Θυμίζουμε πως ο Τραμπ απείλησε ευθέως χώρες όπως την Ινδία με νέες «εξοντωτικές κυρώσεις» εάν δεν εγκαταλείψουν άμεσα τις ενεργειακές συμφωνίες με τη Ρωσία.
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, Σ. Τζαϊσανκάρ, απαντώντας στην κριτική της Δύσης, ήταν ξεκάθαρος:
«Αν σας ενοχλεί τόσο πολύ, είστε ευπρόσδεκτοι να σταματήσετε να αγοράζετε προϊόντα διύλισης από εμάς».
Βάζοντας τα γέλια, ο επικεφαλής της ινδικής διπλωματίας συμπλήρωσε:
«Είναι αστείο να υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται για μια φιλοεπιχειρηματική αμερικανική κυβέρνηση να κατηγορούν άλλους ότι κάνουν δουλειές».
Ξεσκεπάζοντας την υποκρισία της Δύσης, κάλεσε δημόσια την Ευρώπη και τις ΗΠΑ απλά να… πάψουν -εάν τόσο πολύ ενοχλούνται- να αγοράζουν πετρέλαιο από την Ινδία (και άρα το ρωσικό πετρέλαιο)!
«Όταν ο κόσμος λέει πως εμείς τάχα χρηματοδοτούμε τον πόλεμο του Πούτιν, να ξέρουν ότι το εμπόριο ανάμεσα στη Ρωσία και την Ε.Ε. είναι συνολικά μεγαλύτερο από το εμπόριο της Ρωσίας με την Ινδία», πρόσθεσε.
🚨🇮🇳🇷🇺 Jaishankar JUST EXPOSED a MASSIVE Western hypocrisy on Russian oil
— Sputnik India (@Sputnik_India) August 23, 2025
🗣️"The overall Russia-EU trade is bigger than Russia-India trade." pic.twitter.com/Y8MNurjubX
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη: Ελεύθεροι δύο κατηγορούμενοι
- Μελόνι για κλοπή ρωσικών κεφαλαίων: «Δεν στηρίζουμε καμία σχετική απόφαση»
- Μητσοτάκης: Είμαι αισιόδοξος ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε εκτόνωση της κατάστασης με τους αγρότες
- Πούτιν: «Ψέματα και υστερίες ότι θα επιτεθούμε στην Ευρώπη» – Τι είπε για ΝΑΤΟ και Oreshnik, vid
- Διορθώθηκε το πρόβλημα με τις… παρακρατήσεις αγροτικών ενισχύσεων
- Δολοφονία μαθητή σε ρωσικό σχολείο: Το Τατζικιστάν καταγγέλλει «επίθεση κινούμενη από εθνοτικό μίσος»
- Και τα δύο κέντρα εξουσίας θέλουν το ίδιο: Δεν είναι τυχαίο αυτό που συνέβη στην Ινδία
- Η Usha Vance απαντά στις φήμες χωρισμού σε σπάνια συνέντευξη – Τι είπε για την Μελάνια
- Τον γύρο του κόσμου έκαναν γυναίκες βουλευτές στο Μεξικό – Μαλλιοτραβήχθηκαν! vid
- Το Κρεμλίνο ξεκαθάρισε την θέση του σε σχέση με ενδεχόμενη ανάπτυξη ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία









