Η ιδιωτική λέσχη Garrick Club που ανήκει ο Κάρολος δέχεται για πρώτη φορά και γυναίκες

Το Garrick Club του Λονδίνου ψήφισε να επιτρέψει στις γυναίκες να συμμετάσχουν για πρώτη φορά από τότε που ιδρύθηκε το 1831, ανταποκρινόμενο στην αυξανόμενη πίεση του κοινού να τερματίσει το αρχαϊκό αποκλειστικά ανδρικό συγκρότημα.


Το Garrick, μια ιδιωτική λέσχη που ονομάστηκε για έναν ηθοποιό του 18ου αιώνα, ελέγχεται φέτος από τη στιγμή που μια διαρροή αποκάλυψε ότι στα μέλη της περιλαμβάνονται στελέχη του κατεστημένου όπως ο βασιλιάς Κάρολος, ανώτεροι πολιτικοί, δημοσιογράφοι, δικαστές και ηθοποιοί.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, η ψηφοφορία πέρασε με σχεδόν 60% υπέρ του να επιτρέπεται στις γυναίκες να ενταχθούν στο κλαμπ που βρίσκεται στο West End της πρωτεύουσας.
Τον Μάρτιο, η εφημερίδα Guardian δημοσίευσε τη λίστα των μελών της, η οποία περιελάμβανε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Όλιβερ Ντάουντεν, αρκετούς ανώτερους δικαστές και δεκάδες μέλη του κοινοβουλίου.
Οι επικριτές είπαν ότι ο σύλλογος εμποδίζει τις γυναίκες να έχουν πρόσβαση στις ίδιες ευκαιρίες δικτύωσης με τους άνδρες.

Ο Σάιμον Κέις, ο ανώτερος δημόσιος υπάλληλος της Βρετανίας, και ο Ρίτσαρντ Μουρ, επικεφαλής της ξένης υπηρεσίας κατασκοπείας της MI6, παραιτήθηκαν από το κλαμπ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μετά τη διαρροή.
Η τελευταία ψηφοφορία για την αποδοχή γυναικών μελών διεξήχθη το 2015, όταν απορρίφθηκε, επειδή εκείνη την εποχή χρειαζόταν πλειοψηφία δύο τρίτων για να αλλάξει ο κανόνας του συλλόγου.
Οι γυναίκες είχαν προηγουμένως επιτραπεί να εισέλθουν στο Garrick Club ως φιλοξενούμενες, αλλά είχαν περιοριστεί στο πού μπορούσαν να πάνε.

photo: epa-epa

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί