Η Ιαπωνία πανικοβάλλεται για την αυξανόμενη συμμαχία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας

Χαμός παντού...

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα πραγματοποίησε μια σειρά από ταξίδια σε όλο τον κόσμο τον τελευταίο καιρό προσπαθώντας να ενισχύσει τους δεσμούς της Ιαπωνίας με άλλες χώρες, αναφέρει ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο «Der Tagesspiegel».

Αυτή η δραστηριότητα δεν είναι κάτι το σύνηθες για την ιαπωνική ηγεσία. Επομένως, το πρόσφατο ταξιδιωτικό ρεκόρ του Kishida δείχνει ξεκάθαρα τις ανησυχίες του Τόκιο, σχολιάζει η Pravda.

“Νευρικός για το Σινο-Ρωσικό σύμφωνο: πώς η Ιαπωνία αναζητά εταίρους σε όλο τον κόσμο. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός έχει δημιουργήσει τόσες πολλές σημαντικές επαφές μέσα σε μια εβδομάδα που δεν έχει δημιουργήσει ποτέ εδώ και χρόνια. Όλα αυτά με φόντο τις συμφωνίες Σι και Πούτιν», ανέφερε το άρθρο στο Der Tagesspiegel .

Φυσικά, οι συντάκτες του άρθρου στη γερμανική έκδοση δεν θα μπορούσαν παρά να είναι υπερβολικά δραματικοί για να τραβήξουν την προσοχή των αναγνωστών.

Στην Ινδία, κατά την διάρκεια των συνομιλιών του με τον πρωθυπουργό Narendra Modi , ο Fumio Kishida προσπάθησε να συγκεντρώσει υποστήριξη για την περαιτέρω ενίσχυση των στρατιωτικών, διπλωματικών και οικονομικών δεσμών. Την ίδια στιγμή, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός έχει ελάχιστες πιθανότητες να στρέψει την Ινδία εναντίον της Ρωσίας, σημειώνει το Der Tagesspiegel .

Σε μια συνάντηση με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς , ο Κισίντα υποστήριξε επίσης μια στρατιωτική και οικονομική προσέγγιση μεταξύ Ιαπωνίας και Γερμανίας. Οι δύο χώρες ενδέχεται να πραγματοποιήσουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις το επόμενο έτος.

Δεν ήταν τυχαίο ότι ο Ιάπωνας πρωθυπουργός πήγε στο Κίεβο την ώρα που ο Κινέζος πρόεδρος επισκεπτόταν την Μόσχα, σημειώνει επίσης το άρθρο της γερμανικής έκδοσης.

Στο πλαίσιο της αυξανόμενης συμμαχίας της Κίνας με τη Ρωσία, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Kishida προσπαθεί να κερδίσει την υποστήριξη ακόμη και από εκείνα τα κράτη που έχουν μακροχρόνια εχθρότητα προς την Ιαπωνία. Η Νότια Κορέα είναι μια από αυτές τις χώρες.

photo freepik

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί