Ο τρίτος γύρος απόρριψης νερού ξεκίνησε στις 2 Νοεμβρίου.
Το κανάλι πρόσθεσε ότι η απελευθέρωση νερού δεν προκάλεσε προβλήματα και πάνω από 7.800 τόνοι καθαρού νερού από 10 δεξαμενές απορρίφθηκαν όπως είχε προγραμματιστεί.
Η Ιαπωνία άρχισε να εφαρμόζει το σχέδιο για τη σταδιακή απόρριψη 1,34 εκατομμυρίων τόνων επεξεργασμένου νερού από τη Φουκουσίμα στον ωκεανό στις 24 Αυγούστου. Η όλη διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον 30 χρόνια. Η Κίνα απαγόρευσε όλα τα θαλασσινά από την Ιαπωνία λόγω ανησυχιών για ραδιενεργή μόλυνση, παρόλο που ο ΔΟΑΕ είπε ότι τα επεξεργασμένα λύματα θα είχαν αμελητέες ραδιολογικές επιπτώσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία.
Ο πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα υπέστη κατάρρευση μετά το χτύπημα από ένα τεράστιο τσουνάμι που προκλήθηκε από σεισμό 9 Ρίχτερ το 2011. Έκτοτε, το νερό αντλείται συνεχώς για να ψύχονται οι αντιδραστήρες του σταθμού. Από τον Ιούνιο, περίπου 1.000 δεξαμενές επεξεργασμένων λυμάτων είχαν αποθηκευτεί επί τόπου.
(photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εξιχνιάστηκαν κλοπές και απάτες με υπολογιστή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – 14 οι δράστες
- Έτσι συνάντησε ο Ζελένσκι….τον Τραμπ! ΒΙΝΤΕΟ
- Είναι τρελοί αυτοί οι Ρώσοι! Δείτε τι κάνουν στους -50 βαθμούς, vid
- Δ. Μάντζος : «Συμφωνεί ο πρωθυπουργός ότι οι διεθνείς κανόνες πρέπει να υποχωρούν μπροστά στο δίκαιο του ισχυρού;»
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε τρεις νεαρούς 16, 17 και 18 ετών για κλοπή χαλκού – Σύλληψη 60χρονου για όπλα
- Σχέδιο δράσης από την ρωσική κυβέρνηση: Στόχος η δημογραφική βελτίωση της χώρας
- Τερματοφύλακας στην Τουρκία έπινε… τσάι εν ώρα αγώνα για να ζεσταθεί! vid
- Το τρένο επιστρέφει στη Δράμα μέσα από τον φωτογραφικό φακό – Η σιδηροδρομική ιστορία που παραμένει ζωντανή
- «Marty Supreme»: Ιστορικό ρεκόρ για τον Τίμοθι Σαλαμέ και την A24 στο χριστουγεννιάτικο box office
- Εικόνες παρακμής στην «πρωτεύουσα» της Ε.Ε., Vid









