Η Ιαπωνία ετοιμάζεται για Παγκόσμιο Πόλεμο! Τεράστια στρατιωτική κινητικότητα στην χώρα

Οι ΗΠΑ στήνουν μέτωπο κατά των Ρώσων για να περικυκλώσουν την «Αρκούδα»...

Όπως διαβάσατε στο ΕΛ, το Τόκιο εργάζεται για το άνοιγμα ενός γραφείου συνδέσμου του ΝΑΤΟ!

«Ο λόγος της δημιουργίας γραφείου του ΝΑΤΟ στην Ιαπωνία αφορά το να προκληθεί αποσταθεροποίηση κατά της Ρωσίας και της Κίνας αλλά και να επιβεβαιωθεί ο ολοκληρωτικός υποτελής ρόλος της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να τις χρησιμοποιούν σαν μαριονέτες για να αντιμετωπίσουν Βόρεια Κορέα, Ρωσία και Κίνα», είπε στο Sputnik  ο Jeff J. Brown , συγγραφέας του The China Trilogy , συντάκτης στο China Rising Radio Sinoland και συνιδρυτής και επιμελητής της  Επιτροπής Αλήθειας Bioweapon (Βιολογικών Όπλων). «Η Ιαπωνία θα γίνει ακόμα ένας παράγοντας για την αποσταθεροποίηση της Ασίας», προσθέτει.

Γράφει το Sputnik:

Τόκιο και η Ουάσιγκτον έχουν επαναλάβει ξανά και ξανά ότι η αυξανόμενη στρατιωτική τους συνεργασία οφείλεται στον πόλεμο στην Ουκρανία, παρότι δεν έχει καμία σχέση με την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, σύμφωνα με τον Μπράουν.

(…)

«Συνδέοντας τον Ειρηνικό και την συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ανατολική Ευρώπη, οι Ιάπωνες αξιωματούχοι ουσιαστικά επιβεβαιώνουν ότι «το ΝΑΤΟ θα χρησιμοποιήσει την Ταϊβάν ως εργαλείο κατά της Κίνας και ότι η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα θα «επιτεθούν» εκ μέρους της Δυτικής Ευρώπης (και των ΗΠΑ) στην Ρωσία (από τα ανατολικά)», επισήμανε ο Μπράουν.

Αυξάνεται ο Ιαπωνικός μιλιταρισμός από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ

Τον Δεκέμβριο του 2022, η κυβέρνηση του Ιάπωνα πρωθυπουργού Fumio Kishida ενέκρινε τρία έγγραφα – την Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας (NSS), την Εθνική Στρατηγική Άμυνας και το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Άμυνας – τα οποία προέβλεπαν τον διπλασιασμό των αμυντικών δαπανών του έθνους μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Η νέα χρηματοδότηση, ύψους περίπου 320 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πρόκειται να εξασφαλίσει την μεγαλύτερη στρατιωτική κινητοποίηση της Ιαπωνίας από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μολονότι η πολιτική ασφαλείας του Τόκιο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο θεωρήθηκε σε μεγάλο βαθμό ειρηνιστική, η ιαπωνική κυβέρνηση αποφάσισε να την αναθεωρήσει επικαλούμενη αλλαγές στο διεθνές και περιφερειακό περιβάλλον ασφάλειας και αναφερόμενη στον μακροχρόνιο σύμμαχό της, τις ΗΠΑ, που αναμένει ότι το Τόκιο θα χρησιμοποιήσει την «εθνική του δύναμη» για την προστασία της «μεταπολεμικής διεθνούς τάξης».

Σύμφωνα με τους συνομιλητές του Sputnik, είναι το μπλοκ του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που βρίσκεται πίσω από την πρόσφατη στρατιωτικοποίηση της Ιαπωνίας. Συγκεκριμένα, ο ο Δρ. Scott Burchill, επίτιμος συνεργάτης στις διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Deakin και συγγραφέας του The National Interest in International Relations Theory and Misunderstanding International, επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η τάση στρατιωτικοποίησης των Ιαπώνων συνδέεται με την επέκταση του ΝΑΤΟ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

(…)

«Η ίδρυση γραφείων στην Ιαπωνία, οι πεζοναύτες των ΗΠΑ στην βόρεια Αυστραλία και η βάση των πυρηνικών βομβαρδιστικών B52 στην Νότια Κορέα εδραιώνουν αυτήν την επέκταση: είναι ουσιαστικά η άλλη πλευρά της επέκτασης του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, αυτή την φορά στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού», τόνισε ο μελετητής.

(…)

Εκτός από την Ιαπωνία, το ΝΑΤΟ έχει εμβαθύνει την στρατιωτική του συνεργασία με την Νότια Κορέα και τις Φιλιππίνες. Τον περασμένο μήνα, περισσότεροι από 12.000 Αμερικανοί, 5.000 Φιλιππινέζοι και 111 Αυστραλοί στρατιώτες συμμετείχαν στις μεγαλύτερες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις «Balikatan» μέχρι σήμερα σε ύδατα κατά μήκος της Θάλασσας της Νότιας Κίνας και του Στενού της Ταϊβάν. Οι Υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών των Φιλιππίνων και των ΗΠΑ συζήτησαν επίσης την ανάπτυξη εννέα στρατιωτικών στρατοπέδων των Φιλιππίνων, όπου τα αμερικανικά στρατεύματα θα εγκατασταθούν επ’ αόριστον. Ιδρύοντας οχυρά και φυλάκια επιτήρησης στις βόρειες Φιλιππίνες και στις δυτικές επαρχίες των Φιλιππίνων, η Ουάσιγκτον θα είναι σε θέση να επεκτείνει τον έλεγχό της στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας και στα στενά της Ταϊβάν, ισχυρίζονται διεθνείς ειδικοί.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA- YNA / REPUBLIC OF KOREA ARMY

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί