Η Ιαπωνία ετοιμάζεται για χτύπημα «σούπερ τυφώνα» – Εντολή εκκένωσης στα νότια

Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (JMA) προέτρεψε τους κατοίκους να εκκενώσουν περιοχές της νήσου Κιούσου, στα νότια της χώρας,

ενόψει του ενός ισχυρού τυφώνα που αναμένεται να φέρει «άνευ προηγουμένου» βροχές και καταιγίδες όταν φτάσει στην ξηρά, αύριο Κυριακή.

Ο τυφώνας Nanmadol, που έχει ταξινομηθεί ως «σούπερ τυφώνας» από το αρμόδιο Κέντρο Προειδοποίησης του Ναυτικού των ΗΠΑ, έχει τη δυνατότητα να είναι η πιο καταστροφική τροπική καταιγίδα που έχει πλήξει την Ιαπωνία εδώ και δεκαετίες.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να εκδώσει «ειδική προειδοποίηση» για τον νομό Καγκοσίμα και άλλες περιοχές του Κιουσού, του νοτιότερου κύριου νησιού της Ιαπωνίας, ήδη από το βράδυ του Σαββάτου, με πιθανότητα υψηλού κυματισμού και ισχυρών βροχοπτώσεων στις περιοχές.

Η νήσος Κιούσου θα μπορούσε να δεχθεί 500 χιλιοστά βροχής την Κυριακή, ενώ η κεντρική περιοχή Tokai θα μπορούσε να δει 300 χιλιοστά, σύμφωνα με την μετεωρολογική πρόβλεψη.

Οι άνεμοι στο κέντρο του Nanmadol πνέουν με ταχύτητα 198 χλμ. την ώρα, με ριπές έως και 270 χλμ/ώρα, σύμφωνα με την JMA.

(ΦΩΤΟ:pixabay)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί