Το υπουργείο Οικονομικών της Ιαπωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να παγώσει τυχόν πόρους στην ιαπωνική δικαιοδοσία άλλων 17 Ρώσων, αυξάνοντας το σύνολο των προσώπων στα οποία επιβάλλονται κυρώσεις εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στους 61.
Το μέτρο ανακοινώθηκε μερικά 24ωρα αφού οι ΗΠΑ επέβαλαν την Παρασκευή κυρώσεις σε αρκετούς ακόμη Ρώσους, συμπεριλαμβανομένων του δισεκατομμυριούχου Βίκτορ Βέξελμπεργκ και 12 μελών της Δούμας, της κάτω Βουλής της Ρωσίας.
Ο κ. Βέξελμπεργκ συμπεριλήφθηκε στα πρόσωπα στα οποία επιβάλλει επίσης κυρώσεις το Τόκιο, όπως και 11 μέλη της Δούμας και πέντε μέλη της οικογένειας του ρώσου τραπεζίτη Γιούρι Κοβάλτσουκ, διευκρίνισε το υπουργείο Οικονομικών.
Η Ιαπωνία θα συντονιστεί με τα υπόλοιπα κράτη της G7 σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις, δήλωσε ο Χιροκάζου Ματσούνο, κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Το Τόκιο είχε ήδη ανακοινώσει κυρώσεις στην κεντρική τράπεζα της Ρωσίας και επτά ιδιωτικές ρωσικές τράπεζες, καθώς και σε Λευκορώσους, λευκορωσικές τράπεζες και λευκορωσικούς οργανισμούς εξαιτίας της υποστήριξης του Μινσκ στη Μόσχα.
Στο πλαίσιο των μέτρων σε βάρος της Μόσχας, το Τόκιο ανακοίνωσε επίσης πως διευρύνει την απαγόρευση των εξαγωγών στη Ρωσία 31 ειδών, ιδίως ημιαγωγών, επικοινωνιακού εξοπλισμού, αισθητήρων, ραντάρ και 26 ακόμη ειδών τεχνολογίας από την Παρασκευή.
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γ. Φιλιπάττος: Πάνω από 20% βελτίωση με την τηλεπαραρακολούθηση της καρδιακής ανεπάρκειας
- Θησείο: H γοητευτική γειτονιά με τη μακρά ιστορία, τους θρύλους και τα σπαρταριστά ευτράπελα
- Κίνα: Κεντρικός στόχος η επιτάχυνση εκσυγχρονισμού της αγροτικής παραγωγής μέχρι το 2030
- Ηράκλειο: Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά – Κατασχέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη, ζυγαριές, τρίφτες και χρήματα
- Μεγάλο φαβορί ο δεξιός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Πορτογαλίας
- Η νέα γενιά των φορετών συσκευών – Ποιό «ζωντανό» εμφύτευμα παρουσίασαν, vid
- Δήμος Πειραιά: Θερμαινόμενος χώρος σε 24ωρη βάση για την προστασία των πολιτών από τις χαμηλές θερμοκρασίες
- Π. Μαρινάκης: H κυβέρνηση και οι αγρότες δεν είναι αντίπαλοι αλλά σύμμαχοι
- Στη Θεσσαλονίκη ο Α. Τσίπρας για το βιβλίο του – Ένταση με προσαγωγές, vid
- Το μήνυμα της Μελάνια Τραμπ για την ΑΙ…”Ζούμε στην εποχή της Φαντασίας”, vid
Κύρια Θέματα









