η οποία θα χρειαστεί χρόνια για να ανακάμψει από την κρίση του κορονοϊού. Αυτό είναι το συμπέρασμα του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας (ΙDW), το οποίο παρουσίασε σήμερα σχετικό υπολογιστικό μοντέλο προσομοίωσης .
Σύμφωνα με αυτό, οι ερευνητές αναμένουν ζημία ύψους 300 δισεκατομμυρίων ευρώ στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Γερμανίας από τον Ιανουάριο του 2020 έως τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Χωρίς την πανδημία του κορονοϊού, η οικονομία θα συνέχιζε να αναπτύσσεται. Παρόλο που το 13% των πολιτών είναι εν τω μεταξύ πλήρως εμβολιασμένο και τα κρούσματα μειώνονται, η πανδημία της κορονοϊού αφήνει εξαιρετικά σοβαρά ίχνη πίσω της, όπως ανέφεραν οι ερευνητές του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας στην παρουσίασή τους.
Για τους υπολογισμούς του, το εν λόγω Ινστιτούτο προσομοίωσε τα στοιχεία μιας ενεργούς οικονομίας χωρίς τους περιορισμούς της πανδημίας και τα συνέκρινε με την πραγματική εξέλιξη των στοιχείων της οικονομίας λόγω του κορονοϊού.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) της Γερμανίας μειώθηκε κατά 4,8% το 2020 λόγω της πανδημίας. Το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 1,7% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.
(φωτο: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται και πώς να το υπολογίσετε
- Μαρινάκης: Η Ελλάδα κάνει ένα βήμα προς το ενεργειακό μέλλον με την έναρξη λειτουργίας των δύο πρώτων μονάδων αποθήκευσης ενέργειας
- Τραγωδία για τη Θεανώ Φωτίου: Πέθανε ξαφνικά ο γιος της
- Ισραήλ: Τέσσερα πτώματα ανασύρθηκαν από τα ερείπια πολυκατοικίας στη Χάιφα
- Αποκαταστάθηκε η παροχή φυσικού αερίου στην Τεχεράνη που είχε διακοπεί ύστερα από επίθεση
- Μυστήρια φλας στον ουρανό τη δεκαετία του ’50 σόκαραν τους ερευνητές – «Αδύνατο» να εξηγηθούν
- Σενάριο πρόωρων εκλογών: Γιατί θα μπορούσαν να γίνουν, αν γίνονταν;
- Έβαλε φωτιά…στη διάσημη διάβαση πεζών στο Τόκιο! Στα καλά καθούμενα – ΒΙΝΤΕΟ
- Τι ισχυρίζεται ο διευθυντής της Ιρανικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας
- Έσπασε την πέτρα και έμεινε άφωνος με αυτό που έκρυβε (BINTEO)









