Η Γερμανία κρατά «ζωντανό» το σενάριο πιθανού μεγάλου πολέμου – Η αναφορά των Ρώσων τρομάζει

Κρίσιμες και ιστορικές στιγμές ζει η Ευρώπη

«Λόγω των σημερινών πολιτικών ελίτ που κυβερνούν την Γερμανία, αυτές βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο τους από την ίδρυση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας»!

Αυτά αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε μια φράση που δείχνει πως ο πόλεμος είναι ένα πάρα πολύ πιθανό σενάριο!

Όπως σημειώνεται μεταξύ άλλων στην επίσημη ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου:

«Στις 13 Νοεμβρίου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας D.E. Lyubinsky δέχθηκε εκπροσώπους της ηγεσίας του Διεθνούς Δημόσιου Οργανισμού Ρωσίας-Γερμανίας.

Πραγματοποιήθηκε λεπτομερής ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κρίσιμη κατάσταση των ρωσογερμανικών σχέσεων. Συμπερασματικά, λόγω των σημερινών πολιτικών ελίτ που κυβερνούν την Γερμανία, αυτές βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο τους από την ίδρυση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Το Βερολίνο επέλεξε μια πολιτική εκδίκησης και τη διακοπή των πολύπλευρων δεσμών μεταξύ των χωρών μας που έχουν οικοδομηθεί εδώ και δεκαετίες, με σκοπό να προκαλέσει μια «στρατηγική ήττα» στην Ρωσία».

Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας (Bundesrepublik Deutschland) ιδρύθηκε στις 23. Μαΐου του 1949 με πρώτο καγκελάριο τον Konrad Adenauer.

Αρχικά ήταν γνωστή ως Δυτική Γερμανία και ενώθηκε με την Ανατολική Γερμανία (DDR), η οποία βρισκόταν υπό σοβιετική επιρροή το 1990.

Το να θεωρούν οι Ρώσοι πως οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών βρίσκονται στο χειρότερο επίπεδο από την ίδρυση του μεταπολεμικού γερμανικού κράτους δείχνει πως μεταφερόμαστε στην εποχή πριν το 1949 και ίσως στον πόλεμο που είχε προηγηθεί, καθώς η Γερμανία έχει εγκαταλείψει την Ανατολική Πολιτική (Ostpolitik), με την οποία προσέγγιζε την τότε Σοβιετική Ένωση και μετέπειτα την Ρωσία.

Η Γερμανία κρατά «ζωντανό» το σενάριο ενός πιθανού μεγάλου πολέμου, ο οποίος θα συμπαρέσυρε και άλλες χώρες.

photo αρχείου Freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί