Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ επαναλαμβάνουν την «ακλόνητη δέσμευσή» τους στην αμοιβαία συνδρομή και δεσμεύονται να επενδύσουν το 5% της Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος τους στην ασφάλεια σε ορίζοντα δεκαετίας το 2035, στο κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε κατά την σύνοδο κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας στην Χάγη.
Η Ρωσία αποτελεί «μακροπρόθεσμη απειλή» για την ασφάλεια του ΝΑΤΟ, αναφέρεται στο κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος στο οποίο οι χώρες του ΝΑΤΟ επαναδιατυπώνουν την υποστήριξή τους προς την Ουκρανία.
«Οι Σύμμαχοι επαναλαμβάνουν την κυρίαρχη και μακροπρόθεσμη δέσμευση για την υποστήριξη της Ουκρανίας, η ασφάλεια της οποίας συμβάλλει στην δική μας (ασφάλεια), απέναντι στην μακροπρόθεσμη απειλή» που αντιπροσωπεύει η Ρωσία, δηλώνεται στο κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος που εγκρίθηκε από τους 32 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ, περιλαμβανομένου του Ντόναλντ Τραμπ.
Το άμεσο συμπέρασμα είναι πως ενώ ο Τραμπ πήρε αυτό που ήθελε και μάλιστα με… πρωτοφανείς κολακείες από τους διεθνιστές, η Ευρώπη, που έχει αποστρατιωτικοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό αφού ό,τι είχε το έστειλε στην Ουκρανία, θα βάλει για ακόμα μία φορά βαθιά το χέρι στην τσέπη για νέα όπλα.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-ANP photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Kαι δεύτερη προφυλάκιση για το σκάνδαλο με τις παράνομες επιδοτήσεις
- Γκουτέρες: «Ώρα να ανοίξουμε τις πόρτες του Συμβουλίου Ασφαλείας και να αφήσουμε το φως να μπεί»
- “Ελπίδα”: Η γλυκιά Κινέζα μιλάει ελληνικά, τραγουδάει Παπαρίζου και πάει βόλτα με ταξί χωρίς οδηγό, vid
- Γάζα: «Εκεχειρία» μετά… ισραηλινών χτυπημάτων
- Ουκρανία: Πολίτες εναντίον ενστόλων που θέλουν να επιστρατεύσουν δια της βίας άνδρες, vid
- Θεσσαλονίκη: Από τα καράβια της προσφυγιάς στα βουνά της Πίνδου – Οι Μικρασιάτες που πολέμησαν στο Έπος του ‘40
- Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ιαπωνία αλλάζει τα δεδομένα! Προσέγγιση με Τραμπ
- Ο Πούτιν βομβαρδίζει -στην κυριολεξία- την πράσινη ενέργεια! ΒΙΝΤΕΟ
- Σ. Φάμελλος: Στη Θεσσαλονίκη αύριο για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης
- Διπλωμάτης του Πούτιν: Η Ευρώπη πρόκειται να γίνει εντελώς μουσουλμανική, vid









