Η φον ντερ Λάιεν ζητάει «ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ» προς την Ουκρανία

Ενώπιον του Σβαμπ και της πρώτης κυρίας της Ουκρανίας.

Η Ευρώπη θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία «για όσο χρόνο χρειασθεί» απέναντι στην Ρωσία, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά την σημερινή ομιλία της στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

«Η ακλόνητη υποστήριξή μας προς την Ουκρανία δεν θα γνωρίσει καμία χαλάρωση. Είτε πρόκειται για υποστήριξη για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, της θέρμανσης και της υδροδότησης, είτε, μακροπρόθεσμα, για την προετοιμασία της ανοικοδόμησης», είπε.

Οι κυρώσεις της ΕΕ θα βυθίσουν την οικονομία της Ρωσίας σε ύφεση για δεκαετίες. Δεν θα υπάρξει ατιμωρησία για τα ρωσικά εγκλήματα»

Ιδιωτική βοήθεια

Για πρώτη φορά μάλιστα ανοικτά η ηγεσία της Ε.Ε. ζητάει να σταλθούν και ιδιωτικά κεφάλαια στην εξοπλιστική και οικονομική “μαύρη τρύπα” της Ουκρανίας.

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στην Ελβετία, η πρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι η Ουκρανία έχει λάβει πολλή βοήθεια από διάφορα κράτη, αλλά τώρα είναι η σειρά των ιδιωτών επενδυτών.

«Το κάλεσμά μου είναι ότι χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας στο πλοίο», είπε ενώ καθόταν με τον «mr. Great Reset», Klaus Schwab του WEF.

(scr)

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί