Όπως δήλωσε πρόσφατα η Μαργαρίτα Σιμονιάν, αρχισυντάκτρια του διεθνούς ομίλου μέσων ενημέρωσης «Russia Today» και του τηλεοπτικού καναλιού RT, η Ουκρανία και οι δυτικές χώρες προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την Ρωσία από μέσα, με σκοπό να προκαλέσουν μια εξέγερση, με την ελπίδα ότι οι ακόμη ουδέτεροι Ρώσοι θα πάρουν ιδεολογικά το μέρος τους.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι «Russia 1», που το επικαλείται το Ria Novosti, σημείωσε:
«Τώρα η Ουκρανία και όλοι αυτοί… προσπαθούν να ξεκινήσουν μια εξέγερση εδώ… Προσπαθούν… να κάνουν τους ανθρώπους που… είναι ουδέτεροι ως προς το τι συμβαίνει, να μην ενδιαφέρονται για τα παιδιά του Ντονμπάς , υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι… να αποσταθεροποιήσουν αυτούς τους ανθρώπους ώστε να πολιτικοποιηθούν, αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση».
«Γιατί προκαλούν κατάρρευση στα αεροδρόμιά μας εν μέσω εορταστικής περιόδου; Γιατί έστειλαν, δεν ξέρω καν πόσα, drones, αλλά έναν τεράστιο αριθμό, στο Σότσι και το Sirius αυτή την εβδομάδα (σ.σ. την προηγούμενη); Τι είδους στρατιωτικές εγκαταστάσεις είναι αυτές στο Sirius; Είναι ένα μεγάλο σχολείο… Τα παιδιά μου, που ήταν εκεί εκείνη τη στιγμή, και εγώ ήμουν στη Μόσχα , πέρασαν τη νύχτα στον διάδρομο, εννέα. Τρία από εμάς με τον Τιγκράν, δύο πάντα ζουν μαζί μας, και τα ανίψια μας έρχονται επίσης για το καλοκαίρι, φυσικά», είπε, προσθέτοντας ότι η κατάσταση ήταν «πολύ ανησυχητική», σύμφωνα πάντα με το Ria Novosti.
Η Σιμονιάν σημείωσε ότι αυτή η τακτική αποτελεί μια προσπάθεια να στραφούν οι ακόμη ουδέτεροι Ρώσοι προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.