Η εκλεκτή του Μακρόν με τα ακριβά γούστα

Η Καρολί Ντιμπόστ, εκλεκτή του Εμανουέλ Μακρόν, παραιτήθηκε από βουλευτίνα του κυβερνώντος κόμματος μετά τις αποκαλύψεις ότι δαπανούσε μηνιαίως πάνω από δύο χιλιάδες ευρώ σε εσώρουχα και ρούχα τα οποία «δικαιολογούσε» μέσω βουλευτικών εξοδολογίων δαπάνης.

Στις δικαιολογημένες δαπάνες που αφορούν μόνο υπηρεσιακά καθήκοντα των αντιπροσώπων στην γαλλική Εθνοσυνέλευση, έκοβε εξοδολόγια για να δικαιολογεί ακριβά εσώρουχα και ρούχα.

Όλα αυτά αποκαλύφθηκαν με βάση την ανάλυση των εξόδων της, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση που δημοσίευσε ο ερευνητικός ιστότοπος Mediapart. Ξέρετε τι μισθό έχει; Ο ετήσιος μισθός των Γάλλων βουλευτών κυμαίνεται στις 86.000 ευρώ! Δηλαδή περίπου 7.200 ευρώ το μήνα. Δεν της έφταναν δηλαδή και χρέωνε άλλα 2.000 το μήνα για πανάκριβα ρούχα…

Η ίδια έκθεση αποκάλυψε ότι, το 2019 η πρώην βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος (LREM) άρχισε να λαμβάνει δάνεια για να χρηματοδοτεί τον πολυτελή τρόπο διαβίωσής της.

Το καταπληκτικό είναι ότι μετά την παραίτησή της ισχυρίστηκε ότι την παραπλάνησαν οι συνεργάτες της αναφορικά με το τι καλύπτουν τα επιδόματα των βουλευτών.

(από news. gr / photo: pixabay)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί