• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η ΕΕ χορήγησε 50 εκατομμύρια ευρώ στους Σύρους στην Τουρκία

Η ΕΕ χορήγησε 50 εκατομμύρια ευρώ στους Σύρους στην Τουρκία

Την Τρίτη, η Ευρωπαϊκή Ένωση χορήγησε 50 εκατομμύρια ευρώ για ένα πρόγραμμα βοήθειας σε μετρητά για τη στήριξη των Σύρων στην Τουρκία.

Σε ανακοίνωση της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρεται ότι η χρηματική βοήθεια προορίζεται να αντιμετωπίσει τα ζητήματα των Σύρων προσφύγων από εξειδικευμένη υγειονομική περίθαλψη, νομικές συμβουλές και ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη.

Πρόσθεσε ότι η βοήθεια αποτελεί μέρος της βοήθειας σε μετρητά προς το Δίκτυο Έκτακτης Κοινωνικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ESSN), το οποίο υποστηρίζει περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο Σύρους στην Τουρκία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η βοήθεια θα καλύψει τις βασικές ανάγκες των προσφύγων όπως ενοίκιο, μεταφορές, τρόφιμα και φάρμακα.

Η Επιτροπή δήλωσε ότι 50 εκατομμύρια ευρώ αποτελούν μέρος του πακέτου βοήθειας που ανακοίνωσε η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ιούνιο του 2021, για τη στήριξη των προσφύγων στην Τουρκία έως το 2024.

Ανέφερε ότι αυτό ανεβάζει τη συνολική οικονομική βοήθεια προς την Τουρκία σε περίπου 3,34 δισεκατομμύρια ευρώ από το 2021.

Η Τουρκία φιλοξενεί 3,7 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που έφτασαν στη χώρα μετά τη λαϊκή εξέγερση κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ και οι περισσότεροι από αυτούς φέρουν καθεστώς «προσωρινής προστασίας», μαζί με 300.000 πρόσφυγες από διάφορες χώρες του κόσμου.

Turk Press, Βαλκανικό Περισκόπιο

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.