Η Δύση θα χάσει την πίστη στον Ζελένσκι, αν χάσει το Μπακχμούτ

Παρέμβαση «φωτιά» της Wall Street Journal

Η Δύση μπορεί να χάσει την πίστη της στον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelensky εάν ​​η ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Bakhmut υποστεί σοβαρές απώλειες, ανέφερε η Wall Street Journal, σε ένα άρθρο που θα συζητηθεί!!!

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν φρόντισε μάλιστα να αγχώσει την φιλοναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου, δηλώνοντας πως η Ουκρανία έχει μια «πραγματικά καλή ευκαιρία» να αναλάβει την πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης.

«Νομίζω πως θα έχουν μια πραγματικά καλή ευκαιρία να κάνουν μια αρκετά σημαντική διαφορά στο πεδίο της μάχης και να πάρουν την πρωτοβουλία. Και να μπορέσουν να εκμεταλλευθούν αυτή την ευκαιρία για να πάνε μπροστά», δήλωσε στους δημοσιογράφους έπειτα από τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας είπε επίσης πως για κάθε σύστημα που θα παράσχει το ΝΑΤΟ, θα εκπαιδεύει στρατιώτες στο σύστημα αυτό. «Είμαστε εστιασμένοι στο να διασφαλίσουμε ότι παρέχουμε την δυνατότητα και όχι μόνο την πλατφόρμα», είπε.

Ωστόσο, η μάχη για το Μπακχμούτ (το ρωσικό όνομα της πόλης είναι Αρτεμόβσκ) κοστίζει πολύ στην Ουκρανία, ανέφερε η WSJ . Τα γεγονότα εκτυλίσσονται σε μια κρίσιμη στιγμή των εχθροπραξιών, καθώς τα ρωσικά στρατεύματα, ενισχυμένα με τους κινητοποιημένους στρατιώτες, άρχισαν να προχωρούν και ήδη στο Κίεβο παραδέχονται πως η κατάσταση είναι δύσκολη!!!

Στο Bakhmut, η Ουκρανία αντιμετωπίζει και πάλι μια λεπτή ισορροπία μεταξύ της διατήρησης θέσεων και της σωτηρίας των ζωών του στρατιωτικού προσωπικού, αναφέρει το άρθρο της δημοσίευσης με αναφορές στον Zelensky, ο οποίος υποσχέθηκε να μην παραδώσει τον Bakhmut.

Ο πολεμικός ανταποκριτής Yevgeny Poddubny είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις περικύκλωσαν περίπου 1.500 Ουκρανούς στρατιώτες στο χωριό Paraskovievka στα βόρεια προάστια του Bakhmut. Αμέσως μετά, ο Denis Pushilin , ενεργώντας αρχηγός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, δήλωσε ότι μετά την κατάληψη του οικισμού, οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορέσουν να κόψουν την τελευταία γραμμή ανεφοδιασμού για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο Bakhmut.

Λίγο καιρό αργότερα, ωστόσο, ο Yevgeny Prigozhin , ο ιδρυτής της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner διέψευσε τις προηγούμενες αναφορές για την περικύκλωση 1.500 Ουκρανών στρατιωτικών στο βόρειο τμήμα του Bakhmut.

Ο Πριγκόζιν χαρακτήρισε τέτοιες πληροφορίες ανοησίες και επεσήμανε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις τραβούν καθημερινά από 300 έως 500 νέους μαχητές στην πόλη, αυξάνοντας τα πυρά του πυροβολικού.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του PMC Wagner είπε ότι ο κύριος στόχος στο Bakhmut είναι να κερδίσει μια ευκαιρία για τις ρωσικές δυνάμεις να προχωρήσουν. Ο Μπαχμούτ είναι «το κύριο σημείο έλξης» για τον ουκρανικό στρατό, σημείωσε.

Όπως όλα δείχνουν η μάχη αυτή θα κρίνει πολλά, αν όχι τα πάντα, για την τύχη του Ουκρανού προέδρου, καθώς σύμφωνα με την WSJ:

«Η μάχη για το Μπακχμούτ είναι δαπανηρή για την Ουκρανία . Και αν οι στρατιώτες εκεί αποκοπούν και υποστούν μεγάλες απώλειες, θα μπορούσε να διαβρώσει την εσωτερική και διεθνή εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση του προέδρου Volodymyr Zelensky».

photo freepik

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί