Η δύναμη γέρνει προς την Ανατολή! Ρωσία και Ινδία «τσακίζουν» την Δύση, vid

Τρομερή αλλαγή δεδομένων

Η Ινδία εκφράζει ενδιαφέρον για συνεργασία με την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση (ΕΑΕΕ), δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Λευκορωσίας Σεργκέι Αλέινικ σε συνέντευξή του σε κρατικά μέσα ενημέρωσης, καθώς η δυναμική του πλανήτη γέρνει πλέον οριστικά προς την Ανατολή!!!

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα επιδιώκει μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Κοινότητα. Ο Aleinik βρέθηκε στο Νέο Δελχί για επίσημη επίσκεψη από τις 12 έως τις 13 Μαρτίου. Το θέμα λέγεται ότι συζητήθηκε κατά τις συνομιλίες του με τον Ινδό ομόλογό του Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσανκάρ και άλλους αξιωματούχους. 

Όπως τόνισε ο Aleinik:

“Ο συνάδελφός μου επιβεβαίωσε ότι η Ινδία εξετάζει σοβαρά την έναρξη διαπραγματεύσεων για μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου. Φυσικά, έχουμε συμφωνήσει να διατηρήσουμε επαφές για αυτό το θέμα.”

Η Ρωσία, η Λευκορωσία και το Καζακστάν ίδρυσαν την EAEU το 2015. Την ίδια χρονιά, η Αρμενία και η Κιργιζία εντάχθηκαν στην κοινότητα, η οποία είχε ως στόχο να συνεργαστεί στενότερα στην οικονομική πολιτική.

Ο Aleinik ανακοίνωσε επίσης ότι κατά την επίσκεψή του στο Νέο Δελχί συζήτησε επίσης τη συνεργασία με τις χώρες BRICS και με χώρες του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO). Η Ινδία ήταν το πρώτο κράτος μέλος της SCO που επικύρωσε την αίτηση ένταξης της Λευκορωσίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών. Έχει πλέον συμφωνηθεί ότι θα διεξαχθούν διαβουλεύσεις με την Ινδία για το θέμα «σε όλες τις διαστάσεις του SCO».

Παράλληλα, η πυρηνική ενέργεια φέρνει την Ινδία και τη Ρωσία πιο κοντά!

Το μέλος του Russian Nuclear Education Ambassadors’ Project, Soumojit Mukherjee, περιγράφει το έργο της Rosatom για να βοηθήσει στην κατασκευή του τεράστιου πυρηνικού σταθμού Kudankulam στην Ινδία.

Δείτε το βίντεο:

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί