Η δημοσκόπηση «χωρίς επιστημονική ορθότητα» του Μασκ για Τραμπ που προκάλεσε «σεισμό»!

Λιγότερο από τρεις μήνες πριν από τις κρισιμότερες εκλογές των τελευταίων ετών στις ΗΠΑ!

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ, κέρδισε και μάλιστα με διαφορά τη Δημοκρατική αντίπαλό του, Καμάλα Χάρις, σε μια διαδικτυακή δημοσκόπηση που διεξήγαγε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, Έλον Μασκ στο X (πρώην Twitter).

Την Τρίτη, ο Μασκ δημοσίευσε:

«Εφόσον πολλοί άνθρωποι έχουν ρωτήσει, ακολουθεί μια σούπερ αντιεπιστημονική δημοσκόπηση».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Τετάρτης, από τις 5,8 εκατομμύρια ψήφους, σχεδόν τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν τον Τραμπ τον Νοέμβριο, ενώ λίγο περισσότερο από το ένα τέταρτο θέλει να δει την Καμάλα να εκλέγεται.

Ο Τραμπ συγκέντρωσε το 73,2% των ψήφων έναντι 26,8% της Καμάλα.

Την περασμένη εβδομάδα ο Μασκ πήρε συνέντευξη από τον Τραμπ στην πλατφόρμα του X Spaces, όπου συμμετείχαν σε έναν «χωρίς σενάριο» διάλογο. Η συνέντευξη έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 275 εκατομμύρια προβολές.

Ο Τραμπ δήλωσε αργότερα στο Reuters ότι θα κοιτάξει να βρει για τον Μασκ έναν ρόλο στην κυβέρνησή του.

Ο Μασκ, απαντώντας αργότερα στο X, έγραψε ότι είναι «πρόθυμος να υπηρετήσει».

Κάτω από την ανάρτηση του Έλον Μασκ με τα τελικά αποτελέσματα, πολλοί στάθηκαν στο γεγονός πως το κοινό στο διαδίκτυο και δη όσοι παρακολουθούν το κανάλι του Έλον στο Twitter είναι πιο… δεξιοί, ενώ άλλοι σχολίασαν σκωπτικά τις αντίστοιχες δημοσκοπήσεις που γίνονται από ελεγχόμενα ΜΜΕ και εταιρείες στις ΗΠΑ, οι οποίες βγάζουν την Καμάλα ισόπαλη με τον Τραμπ:

ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί