Η κοινωνική θέση και τα υλικά αγαθά αποτελούν το επίκεντρο της ζωής πολλών νέων, με την τάση αυτή μόνο να χειροτερεύει. Αλλά είναι άλλο πράγμα να επιδεικνύεις τον εαυτό σου στο διαδίκτυο και άλλο να το κάνεις ενώ ειρωνικά παραπονιέσαι για το πόσο δύσκολο είναι να δημοσιεύεις πράγματα στα οποία οι άλλοι βασίζονται πραγματικά για να επιβιώσουν.
Η «πρόκληση της φτώχειας» της Νότιας Κορέας περιλαμβάνει χρήστες που δημοσιεύουν εικόνες σπορ αυτοκινήτων, ειδών πολυτελείας, μόδας σχεδιαστών και ακριβών σπιτιών ενώ παράλληλα παραπονιούνται για την «αφόρητη φτώχεια». Ξεκίνησε ως αστείο, αλλά σύντομα έγινε μια αμφιλεγόμενη τάση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που πολλοί πιστεύουν ότι υποβαθμίζει τις οικονομικές δυσκολίες.
Φωτογραφίες με φθηνά ρολάκια ρυζιού δίπλα σε ένα μπρελόκ Ferrari, μια φωτεινή κόκκινη Ferrari με σακούλες με φθηνά νουντλς από το σουπερμάρκετ στοιβαγμένα στο καπό ή ένα δωμάτιο γεμάτο ακριβά έργα τέχνης με τη λεζάντα «το μόνο που έχω είναι μερικοί πίνακες και ένας σκύλος», κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Νότιας Κορέας στο πλαίσιο της πρόκλησης της φτώχειας.
Αν και η αμφιλεγόμενη τάση έχει δεχθεί πολλές επικρίσεις στο διαδίκτυο εδώ και καιρό, τονίστηκε από τον τραγουδιστή και ηθοποιό Κιμ Ντονγκ-γουάν, ο οποίος εξέφρασε δημόσια τις ανησυχίες του για την τάση στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Η φτώχεια δεν είναι ένα συναίσθημα για το οποίο πρέπει να αστειεύεσαι», έγραφε η ανάρτηση της Κιμ. «Υπάρχουν λέξεις και απεικονίσεις που δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται, ούτε καν για γέλια. Υπάρχουν ακόμα φοιτητές πανεπιστημίου που αποφασίζουν αν μπορούν έστω και να αγοράσουν ένα μόνο τριγωνικό gimbap επειδή δεν έχουν χρήματα. «Έζησα επίσης πολύ καιρό με την ανύπαντρη μητέρα μου σε ένα ημιυπόγειο διαμέρισμα. Η λέξη «φτώχεια» τριγυρνάει πάντα στο μυαλό».
Οι επικριτές ανησυχούν ότι τάσεις όπως η «πρόκληση της φτώχειας» αντανακλούν μια μειωμένη κοινωνική ευαισθησία απέναντι στις οικονομικές δυσκολίες και ένα διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ των εύπορων καταναλωτών και εκείνων που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Άρον άρον επιστρέφει στη Γη πλήρωμα του ISS λόγω «αδιευκρίνιστου προβλήματος υγείας»
- Καιρός: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι σήμερα – Έρχεται χιονιάς από αύριο
- Ρώτησαν τον Τραμπ εάν θα… συλλάβει τον Πούτιν, όπως τον Μαδούρο! Τι απάντησε, vid
- Η Σέινμπαουμ επιδιώκει καλύτερη επικοινωνία με τον Τραμπ μετά τις δηλώσεις του για το Μεξικό
- I. Μπούγας από το Πρωτοδικείο Αθηνών: Διαπίστωσε ταχύτερες δίκες με τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας
- Μικροσκοπικό ελάφι μονομαχεί με ρινόκερο σε ζωολογικό κήπο της Πολωνίας σε viral βίντεο!
- Το είπε ξανά ο Μασκ: «Νήσος-φυλακή η Μ. Βρετανία»
- 1ο Φεστιβάλ Καινοτομίας: Τη διεξαγωγή στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε ο υφυπ. Ανάπτυξης Στ. Καλαφάτης
- Κρίσιμες ώρες και στη Συρία με ισλαμιστές και Κούρδους – Νέες συγκρούσεις
- Κ. Καραγκούνης: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στον τομέα της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία









