Η Δανία θα ποινικοποιήσει το κάψιμο του Κορανίου και του Σταυρού

Και άλλων θρησκευτικών συμβόλων...

Η κυβέρνηση της Δανίας παρουσίασε σήμερα νομοσχέδιο που καθιστά παράνομη την καύση αντιτύπων του Κορανίου σε δημόσιους χώρους, στο πλαίσιο των προσπαθειών της χώρας να αποκλιμακώσει την ένταση που έχει δημιουργηθεί με πολλές μουσουλμανικές χώρες.

«Η κυβέρνηση θα προτείνει νομοθεσία η οποία θα απαγορεύει την ανάρμοστη χρήση αντικειμένων μεγάλης θρησκευτικής σημασίας για μια θρησκευτική κοινότητα», δήλωσε ο Δανός υπουργός Δικαιοσύνης Πέτερ Χούμελγκααρντ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Το νομοσχέδιο θα ποινικοποιεί για παράδειγμα τη δημόσια καύση του Κορανίου, της Βίβλου ή της Τορά», αλλά και θρησκευτικών συμβόλων όπως ο σταυρός, πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας το κάψιμο αντιτύπων που Κορανίου μια «θεμελιωδώς περιφρονητική πράξη», που «βλάπτει τη Δανία και τα συμφέροντά της».

Το νέο νομοσχέδιο θα περιληφθεί στο άρθρο 12 του ποινικού κώδικα που αφορά την εθνική ασφάλεια, με τον Χούμελγκααρντ να εξηγεί ότι «δεν μπορούμε να μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια την ώρα που κάποια άτομα κάνουν ό,τι μπορούν για να προκαλέσουν βίαιες αντιδράσεις».

Οι παραβάτες θα κινδυνεύουν να τους επιβληθεί πρόστιμο και ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν πραγματοποιηθεί στη Δανία και τη Σουηδία αρκετές διαμαρτυρίες στη διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες έχουν κάψει, ποδοπατήσει ή σκίσει αντίτυπα του Κορανίου προκαλώντας την οργή μουσουλμανικών χωρών, οι οποίες έχουν ζητήσει από τις δύο σκανδιναβικές χώρες να σταματήσουν τις ενέργειες αυτές.

(απεμπε – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί