• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η αρμόδια επιτροπή εποπτείας της Κίνας δίνει έμφαση στο άνοιγμα της αγοράς κεφαλαίων, αλλά και στην πρόληψη των σχετικών κινδύνων

Η αρμόδια επιτροπή εποπτείας της Κίνας δίνει έμφαση στο άνοιγμα της αγοράς κεφαλαίων, αλλά και στην πρόληψη των σχετικών κινδύνων

Το Πεκίνο θα συνεχίσει το άνοιγμα της αγοράς κεφαλαίων, ενώ θα διατηρήσει μία ανοιχτή και υποστηρικτική συμπεριφορά για την οργάνωση φορέων,

όπως επίσης και την ίδρυση επιχειρήσεων και τη διάθεση χρηματοοικονομικών προϊόντων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής για την εποπτεία της κεφαλαιαγοράς, Γι Χουϊμάν.

«Ωστόσο, ταυτόχρονα θα πρέπει να δώσουμε προσοχή στον συντονισμό του ανοίγματος της αγοράς και της πρόληψης των κινδύνων» σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Γι στη διάρκεια μιας στρογγυλής τράπεζας στο Αναπτυξιακό Φόρουμ της Κίνας.

Ο ίδιος, προειδοποίησε κατά του ενδεχόμενου μεγάλων εισροών και εκροών ζεστού χρήματος, που θα μπορούσε να πλήξει την υγιή ανάπτυξη της αγοράς και θα πρέπει να διέπεται από «αυστηρούς κανονισμούς».

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για την πρέπουσα διευθέτηση ζητημάτων, που είναι σχετικά με τη διαπραγμάτευση μετοχών στην Κίνα, ενώ οι διαφορές θα μπορούν να επιλυθούν μόνο μέσω διαπραγματεύσεων.

Από τότε, που η Κίνα παρουσίασε λεπτομερώς εννέα μέτρα για τη διεύρυνση του ανοίγματος της κεφαλαιακής αγοράς της (Lujiazui Forum) στη Σανγκάη το 2019, δυναμικές πολιτικές έχουν ανακοινωθεί για την εξυπηρέτηση της διασυνοριακής ροής κεφαλαίων.
Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.