• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η απάντηση της Ντάουνινγκ Στριτ μετά τις αποκαλύψεις για την πρώην ερωμένη του Τζόνσον

Η απάντηση της Ντάουνινγκ Στριτ μετά τις αποκαλύψεις για την πρώην ερωμένη του Τζόνσον

Ο Τζόνσον βρέθηκε αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ποινική έρευνα σε βάρος του για τις δεκάδες χιλιάδες λίρες δημοσίου χρήματος που φέρονται να έλαβαν εταιρείες της πρώην ερωμένης του, την εποχή που εκείνος ήταν δήμαρχος του Λονδίνου


Στην αντεπίθεση περνά η βρετανική κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις της Mirror σχετικά με την ερωτική ζωή του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον και την παράνομη σχέση που φέρεται να διατηρούσε με επιχειρηματία αμερικανικής καταγωγής, το διάστημα που ήταν παντρεμένος με την Μαρίνα Γουίλερ.

«Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ενήργησε με ειλικρίνεια και ακεραιότητα», ανέφερε η Ντάουνινγκ Στριτ 10, η πρωθυπουργική κατοικία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η υπόθεση αφορά στην 36χρονη Τζένιφερ Άρκιουρι πρώην μοντέλο και νυν επιχειρηματία στον χώρο της τεχνολογίας, η οποία σε μία αποκλειστική συνέντευξη της Mirror, υποστήριξε για πρώτη φορά ότι είχε σχέση με τον Μπόρις Τζόνσον.

Η γραμματεία του γραφείου Τύπου του Βρετανού πρωθυπουργού είπε ότι ο κ. Τζόνσον θα συνεργαστεί με τις αρμόδιες αρχές ώστε να μην υπάρχουν σκιές στην συγκεκριμένη υποθέση.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, είναι η πρώτη φορά που οι αρμόδιες αρχές του Δημαρχείου του Λονδίνου θα εξετάσουν εάν ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ήταν δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας όταν, σύμφωνα με τη Daily Mail, έγιναν οι καταγγελίες, καταχράστηκε τη θέση του.

Σύμφωνα με την Τζένιφερ Άρκιουρι, ο τότε δήμαρχος του Λονδίνου επισκεπτόταν το διαμέρισμα της στο Shoreditch.

Στα τηλεφωνήματα τους, η κατά 21 χρόνια νεότερή του Τζένιφερ, τον αποκαλούσε «Μέγα Αλέξανδρο» και εκείνος της ζητούσε να του στείλει γυμνές φωτογραφίες.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, αντάλλασσαν μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου όσο ο Μπόρις Τζόνσον είχε συναντήσεις για ζητήματα του δήμου.

Ήταν η δεύτερη θητεία του στον δήμο και ήταν παντρεμένος με την πρώην σύζυγο Μαρίνα, μητέρα των τεσσάρων παιδιών τους.

«Υπήρχε σωματική και εγκεφαλική έλξη. Αγαπούσε το σώμα και το μυαλό μου και δεν μπορούσε να πάρει τα χέρια του από πάνω μου. Είχαμε σχέση τέσσερα χρόνια. Τον αγάπησα, αλλά ο άντρας που νόμιζα ότι ήξερα, πλέον δεν υπάρχει», είπε μεταξύ άλλων.

Ο Τζόνσον βρέθηκε αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ποινική έρευνα εις βάρος του για τις δεκάδες χιλιάδες λίρες δημοσίου χρήματος που φέρονται να έλαβαν εταιρείες της Άρκιουρι την εποχή που εκείνος ήταν δήμαρχος του Λονδίνου, την οκταετία 2008-2016.

Photo video screenshot