Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τοποθέτησε την πρώην βουλευτή της Χαβάης, Tulsi Gabbard, ως επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Θα επιβλέπει CIA, NSA και FBI.
Η άλλοτε υποψήφιος των Δημοκρατικών έχει υπηρετήσει στο Ιράκ και έχει φτάσει μέχρι τον βαθμό της αντισυνταγματάρχη.
Κατηγόρησε την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ για τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και ως εκ τούτου έχει μπει, όπως διαβάσατε στο ΕΛ, στην «μαύρη λίστα» των Ουκρανών.
Σε σχέση με την Συρία, εναντιώθηκε και εκεί στο Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ, συναντώντας τον ηγέτη της χώρας και σύμμαχο της Μόσχας, Μπασάρ αλ Άσαντ.
Πέραν όμως των Ουκρανών, ακόμα μία χώρα δεν θέλει ούτε να ακούει για την Tulsi Gabbard ! Αυτή είναι η Τουρκία!
Η νέα εκλεκτή του Τραμπ έχει αποκαλέσει δημόσια τον πρόεδρο της γείτονα, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως «δικτάτορα».
Συγκεκριμένα, είχε αναρτήσει δηλώσεις της social media το 2020, λέγοντας σε βίντεο: «Ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να καταστήσει σαφές στο ΝΑΤΟ και στον Ερντογάν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα παρασυρθούν σε πόλεμο με τη Ρωσία από τον επιθετικό, ισλαμιστή, επεκτατικό δικτάτορα της Τουρκίας, τον αποκαλούμενο σύμμαχο του «ΝΑΤΟ»
Στην Άγκυρα είναι εξοργισμένοι με την επιλογή και μένει να φανεί αν η νέα επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο σε ό,τι αφορά την Τουρκία.
.@realDonaldTrump needs to make it clear to NATO and Erdogan that the United States will not be dragged into a war with Russia by the aggressive, Islamist, expansionist dictator of Turkey, a so-called “NATO” ally. #StandWithTulsi pic.twitter.com/Fbjv7m3jcm
— Tulsi Gabbard 🌺 (@TulsiGabbard) February 29, 2020
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ντουμπάι: Drone του Ιράν χτύπησε δίπλα στο αμερικανικό προξενείο, ξέσπασε πυρκαγιά – Δείτε βίντεο
- Ο Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε τον Μακρόν: “Κύπρος και Γαλλία συνδέονται με ισχυρή σχέση”
- Η Γαλλία θα στείλει μέσα αεράμυνας και φρεγάτα στην Κύπρο
- Νέα Μάκρη: Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον διερχόμενου αυτοκινήτου – Φέρεται να ανήκει σε Τούρκο υπήκοο
- Νέες απειλές από το Ιράν: «Ακόμα δεν έχουμε χρησιμοποιήσει τα πλέον προηγμένα όπλα μας»
- Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος
- Λέρος: Ελεύθερος αφέθηκε ο 17χρονος που τραυμάτισε θανάσιμα τον πατέρα του κατά τη διάρκεια καβγά
- Α.Γεωργιάδης : Παράταση στη δωρεάν χορήγηση φαρμάκων για την παχυσαρκία σε ασθενείς που πάνε καλά
- Ιταλός ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν έχει εμπλακεί με κανέναν τρόπο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις»
- “Απολύτως ανόητη” η επίθεση των ΗΠΑ εν μέσω διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με τον πρεσβευτή του Ιράν στον ΟΗΕ









