• Αρχική
  • Άρθρα
  • H Βαυαρία κλείνει τα κέντρα δοκιμαστικών τέστ και ανοίγει σύντομα μπαρ και μπυραρίες

H Βαυαρία κλείνει τα κέντρα δοκιμαστικών τέστ και ανοίγει σύντομα μπαρ και μπυραρίες

Ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ ανακοίνωσε σήμερα σταδιακές αλλαγές των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού: Η Βαυαρία κλείνει τα κέντρα δοκιμαστικών τέστ κορονοϊού σε αυτοκινητόδρομους και σιδηροδρομικούς σταθμούς. Μπαρ και μπυραρίες θα επιτραπεί να ξανανοίξουν σύντομα.

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, δηλαδή με τη λήξη της θερινής τουριστικής περιόδου, η Βαυαρία θα κλείσει τους σταθμούς δοκιμαστικών τέστ κορονοϊού στους αυτοκινητόδρομους κοντά στα σύνορα και στους κύριους σιδηροδρομικούς σταθμούς στο Μόναχο και τη Νυρεμβέργη.

Σύμφωνα με σημερινή απόφαση του υπουργικού συμβουλίου του κρατιδίου, οι δυνατότητες δοκιμαστικών τέστ, οι οποίες θα είναι πλέον διαθέσιμες, θα αξιοποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες στις προαστιακές και τις αστικές περιοχές.

Θα παραμείνουν ανοικτά μόνο τα κέντρα δοκιμαστικών τεστ κορονοϊού στα αεροδρόμια του Μονάχου, της Νυρεμβέργης και του Μέμινγκεν, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ.

Από τις 19 Σεπτεμβρίου, τα πρωταθλήματα επαγγελματικού και ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στη Βαυαρία και άλλα δημοφιλή αθλητικά γεγονότα μπορούν να διοργανωθούν και πάλι. Από αυτήν την Τετάρτη (9 Σεπτεμβρίου), απαιτείται όμως μάσκα για μεγάλες υπαίθριες συγκεντρώσεις στη Βαυαρία. Η υποχρέωση ισχύει όταν υπάρχουν περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες. Τέλος, τα μπαρ και οι μπυραρίες θα επιτραπεί σύντομα να ξανανοίξουν.

φωτο unsplash