• Αρχική
  • Άρθρα
  • H θάλασσα βάφτηκε κόκκινη: Σε έθιμο – βαρβαρότητα σφαγίασαν 1.428 δελφινια στα Νησιά Φερόε [σκληρό video]

H θάλασσα βάφτηκε κόκκινη: Σε έθιμο – βαρβαρότητα σφαγίασαν 1.428 δελφινια στα Νησιά Φερόε [σκληρό video]

Είναι ένα έθιμο που πάει πίσω στον 9ο αιώνα. Βάρκες οδηγούν τα δελφίνια προς την ακτή. Εκεί τα περιμένουν στα ρηχά οι κυνηγοί με γάτζους, μαχαίρια και κοντάρια. Το έθιμο ονομάζεται Grindadrap και στόχος είναι η θανάτωση δελφινιών.

Οι φιλοζωϊκές οργανώσεις καταγγέλουν ως βάρβαρο το έθιμο, όμως οι ντόπιοι υποστηρίζουν ότι αποτελεί μέρος της πολιτιστικής τους κληρονομιάς…

Φέτος, και συγκεκριμένα το περασμένο Σαββατοκύριακο,  οι «κυνηγοί» στα Νησιά Φερόε έσφαξαν 1.428 δελφίνια, σε μια από τις μεγαλύτερες ανάλογες σφαγές στην ιστορία, με τη θάλασσα να βάφεται κόκκινη.

Το Grindadrap παραμένει η μόνη μορφή μαζικής εξόντωσης θηλαστικών που υπάρχει ακόμα στη Δυτική Ευρώπη, ενώ σύμφωνα με τη νομοθεσία των Νησιών Φερόε, οι κάτοικοι μπορούν, επίσης, να «κυνηγήσουν» συγκεκριμένα είδη φάλαινας και φώκιας. Το κρέας και το λίπος από τα σφαγμένα θαλάσσια θηλαστικά, χρησιμοποιούνται για παρασκευή φαγητού.

«Κανένα από τα προηγούμενα κυνήγια δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που συνέβη αυτό το Σαββατοκύριακο», καταγγέλλει  η οργάνωση Blue Planet Society και προσθέτει, «η προηγούμενη μεγαλύτερη σφαγή είχε σημειωθεί το 2013 όταν θανατώθηκαν 430 δελφίνια».

Μέσα στην τελευταία 10ετία έχουν θανατωθεί πάνω από 8.000 δελφίνια, καταγγέλλει η οργάνωση Sea Shepherd.

(hellasjournal. com – Daily Mail / photo: screenshot)