• Αρχική
  • Άρθρα
  • «H Ινσταμπούλ θα γίνει σύντομα ξανά Κωνσταντινούπολη» – Χαιρετίσματα από Ρωσία

«H Ινσταμπούλ θα γίνει σύντομα ξανά Κωνσταντινούπολη» – Χαιρετίσματα από Ρωσία

O Ρώσος πολιτικός Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, αρχηγός του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας (LDPR) και αντιπρόεδρος  της Κρατική Δούμας (αν μη τι άλλο μια υψηλή θέση) καταφέρθηκε κατά της Τουρκίας.

Το  LDPR, παρότι θεωρείται ριζοσπαστικό κόμμα στην Ρωσία προβάλλεται από τα ΜΜΕ εξίσου με τα αλλά κόμματα, συναντάται συχνά με αντιπροσωπείες άλλων κομμάτων ενώ του έχει ζητηθεί και η συμμετοχή σε κυβερνήσεις συνεργασίας.

Ο γνωστός για τις δυναμικές έως ακραίες του τοποθετήσεις μιλώντας  σε τηλεοπτική συνέντευξη είπε ότι η Ρωσία και η Τουρκία κατευθύνονται σε μια νέα σύγκρουση, την οποία ονόμασε «δεύτερη μάχη του Κούλικοβο» (8 Σεπτεμβρίου 1380: μάχη μεταξύ των Τατάρων-Μογγόλων και των Ρώσων με νίκη της Ρωσίας).

 Είπε επίσης ότι «η Ινσταμπούλ θα γίνει σύντομα ξανά Κωνσταντινούπολη».

 «Θα προειδοποιήσουμε τους Τούρκους να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από το Αζερμπαϊτζάν και την Συρία. Θα παράσχουμε μεγάλη υποστήριξη στους Αρμένιους, τους Κούρδους για μια Μεγάλη Αρμενία, ένα Μεγαλύτερο Κουρδιστάν, μια Μεγάλη Ελλάδα και μια Μεγάλη Βουλγαρία.

Δεν υπάρχει τίποτα από τη σημερινή Τουρκία. Πρέπει να το καταλάβουν αυτό και να επιστρέψουν στην Άγκυρα και να συνεχίσουν να τρώνε κεμπάπ».

 Πολλοί στην Ρωσία πάντως σκέφτονται όπως ο Ζιρινόφκσι, ενώ δεν αποκλείεται η δήλωση να έγινε σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Ρωσίας. Πάντως γίνεται την στιγμή που ο Ρώσος ΥΠΕΞ δήλωσε κατηγορηματικά πως η Τουρκία δεν είναι «στρατηγικός σύμμαχος της Ρωσίας» αλλά «στενός εταίρος» (θα επανέλθουμε αύριο σε αυτή την δήλωση). Δεν αποκλείεται αυτό να αλλάξει, αν η Άγκυρα υπερβεί τα εσκαμμένα.

Τέλος να σημειωθεί πως στον Ζιρινόφκσι έχουν απονεμηθεί τα ακόλουθα βραβεία:

  • Βραβείο για τις υπηρεσίες στην πατρική γη τέταρτου βαθμού
  • Βραβείο της Τιμής
  • Μετάλλιο για τις αξίες στην διεύθυνση της απογραφής όλου του πληθυσμού της Ρωσίας
  • Μετάλλιο Ζούκοφ
  • Μετάλλιο για την επέτειο των 850 χρόνων της Μόσχας

Με πληροφορίες από Sigmalive Κύπρου