Γυναίκα ισχυρίζεται ότι δεν έχει φάει ή πιει τίποτα εδώ και 16 χρόνια -“Είναι έργο θεού” λέει(vid)

Η Muluwork Ambaw, μια 26χρονη γυναίκα από την Αιθιοπία, ισχυρίζεται ότι πέρασε τα τελευταία 16 χρόνια της ζωής της χωρίς να φάει ή να πιει τίποτα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δύσκολα μπορούν να αντέξουν μερικές ώρες χωρίς να τσιμπήσουν κάτι, αλλά η Muluwork Ambaw επιμένει ότι απέφυγε το φαγητό για μια μέρα, όταν ήταν μόλις 10 ετών, καθώς η όρεξή της εξαφανίστηκε.

Εκτός από την παντελή έλλειψη διατροφής, η Ambaw φέρεται να έχει μια κανονική ζωή, είναι καλά στην υγεία της και έχει αρκετή ενέργεια για να εκτελέσει τις καθημερινές της εργασίες, που περιλαμβάνουν το μαγείρεμα για άλλους και το να κάνει διάφορες δουλειές. Η νεαρή γυναίκα έχει υποβληθεί σε πολλές ιατρικές εξετάσεις στην Αιθιοπία, αλλά καμία δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει αν είπε την αλήθεια, αν και οι γιατροί σε νοσοκομείο στην Αντίς Αμπέμπα επιβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις τροφής στα έντερά της τη στιγμή της εξέτασης.

Η περίπτωση της Muluwork Ambaw έγινε πρόσφατα viral αφού την επισκέφτηκε ο Drew Binsky, ο οποίος άκουσε την ιστορία της κατά την επίσκεψή της στην Αιθιοπία και αποφάσισε να τη συναντήσει προσωπικά. Το βίντεό της έγινε γρήγορα viral, αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ambaw κάνει πρωτοσέλιδα ειδήσεων. Τράβηξε για πρώτη φορά την προσοχή το 2016, όταν οι φήμες για ένα κορίτσι που θα μπορούσε να επιβιώσει χωρίς φαγητό ή νερό άρχισαν να διαδίδονται στην πατρίδα της. Σε λίγη ώρα, δημοσιογράφοι και τηλεοπτικοί ρεπόρτερ συγκλίνονταν στο μικρό χωριό της για να καταγράψουν την περίεργη περίπτωσή της .

Η 26χρονη λέει ότι θυμάται ακόμα την τελευταία φορά που πέρασε φαγητό από τα χείλη της. Το τελευταίο της γεύμα ήταν στιφάδο με κόκκινες φακές με injera, ένα τυπικό πιάτο της Αιθιοπίας, μετά το οποίο η όρεξή της απλά χάθηκε. Στην αρχή είπε ψέματα στην οικογένειά της ότι είχε φάει, αλλά τελικά έπρεπε να τους πει την αλήθεια.

«Συνήθιζα να ζω με την οικογένειά μου και μου ζήτησαν να φάω πρωινό και να πάω στο σχολείο», θυμάται η Ambaw. «Είπα ότι είχα φάει αλλά προσποιούμουν. Είχα χάσει την όρεξή μου για νερό ή για οποιοδήποτε φαγητό».

Η νεαρή από την Αιθιοπία ισχυρίζεται ότι επειδή δεν έχει καταναλώσει φαγητό ή νερό εδώ και 16 χρόνια, δεν χρειάστηκε επίσης να χρησιμοποιήσει αυτή την τουαλέτα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Προφανώς, η μόνη φορά που χρειάζεται να χρησιμοποιήσει το μπάνιο είναι όταν κάνει μπάνιο.

Το 2021, το αιθιοπικό ειδησεογραφικό ιστολόγιο Borkena ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας είχε μάθει για τους ισχυρισμούς της Ambaw και είχε κανονίσει να την υποβάλει σε εξετάσεις από γιατρούς στο Ντουμπάι. Στην πρόσφατη συνέντευξή της με την Drew Binsky, η 26χρονη ισχυρίστηκε ότι οι γιατροί δεν βρήκαν τίποτα κακό μαζί της, αν και δεν ανέφερε αν την κράτησαν υπό παρακολούθηση για να δουν αν θα μπορούσε πραγματικά να επιβιώσει χωρίς φαγητό και νερό.

“Δεν έχω τίποτα να πω. Είναι έργο του Θεού και το αποδέχομαι», είπε η Muluwork Ambaw.

Έχουμε ακούσει ανθρώπους να ισχυρίζονται ότι επιβιώνουν χωρίς στερεά τροφή για δεκαετίες, αλλά η Muluwork Ambaw είναι ένας από τους λίγους που ισχυρίζονται ότι δεν χρειάζονται ούτε υγρά, κάτι που είναι πραγματικά δύσκολο να το πιστέψει κανείς. Σύμφωνα με τα Ρεκόρ Γκίνες , η μεγαλύτερη διάρκεια που έχει μείνει κάποιος χωρίς φαγητό και νερό ήταν 18 ημέρες, και αυτός ήταν ένας άνδρας που η αστυνομία συνέλαβε και μετά τον ξέχασε. Αυτή η γυναίκα ισχυρίζεται ότι έμεινε χωρίς νερό για περισσότερα από 16 χρόνια.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί