• Αρχική
  • Άρθρα
  • Γονείς Προσοχή! Νέο θανατηφόρο παιχνίδι πρόκληση που έγινε viral μεταξύ εφήβων! (βίντεο)

Γονείς Προσοχή! Νέο θανατηφόρο παιχνίδι πρόκληση που έγινε viral μεταξύ εφήβων! (βίντεο)

Ανησυχία προκαλεί σε γονείς και εκπαιδευτικούς το παιχνίδι “Κρανιοθραύστης”, το οποίο μπορεί να οδηγήσει μέχρι και στον θάνατο. Το παιχνίδι έχει γίνει viral και στη χώρα μας.

Όπως πληροφορεί το news247.gr, ο «Κρανιοθραύστης» είναι το νέο επικίνδυνο παιχνίδι του Tik Tok που έχει ξεκινήσει από την Ισπανία, όταν δύο μαθητές βιντεοσκοπήθηκαν να πραγματοποιούν την πρόκληση και ύστερα το δημοσίευσαν στη δημοφιλή εφαρμογή. Το παιχνίδι συνεχίστηκε στην Αμερική και τη Βενεζουέλα και έπειτα έγινε μόδα μεταξύ εφήβων και παιδιών παγκοσμίως.

Στη νέα αυτή πρόκληση το παιδί αναγκάζεται να σταθεί μπροστά στην κάμερα που κρατά κάποιος συμμαθητής, να κάνει ένα ψηλό άλμα και πριν προσγειωθεί στο έδαφος δύο παιδιά του βάζουν τρικλοποδιά, ώστε να πέσει κάτω με την πλάτη και με κίνδυνο να χτυπήσει το κεφάλι του.

Το εξαιρετικά επικίνδυνο παιχνίδι-πρόκληση κάνει θραύση το τελευταίο διάστημα στην εφαρμογή Tik Tok.

Τι είναι το Tik Tok; Πρόκειται για μια εφαρμογή δημιουργίας και ανταλλαγής σύντομων βίντεο, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να φτιάχνουν μικρά μουσικά, “χιουμοριστικά” βίντεο, που διαρκούν από 3 έως 60 δευτερόλεπτα.

Ο Νάθαν Ρίτσαρντς, παιδίατρος στο ιατρικό κέντρο Wexner του Κρατικού Πανεπιστημίου του Οχάιο έκανε λόγο για τις επιπτώσεις του “Skull Breaker Challenge”, υποστηρίζοντας ότι εξαιτίας του επικίνδυνου παιχνιδιού οι συμμετέχοντες μπορούν να πάθουν τα εξής:

Κάταγμα κρανίου, κατάγματα αυχένα, αιμορραγία εγκεφάλου, παράλυση, αιματώματα, μώλωπες, διάσειση, εγκεφαλικές επιπλοκές, ακόμη και θάνατο.

Στο παρακάτω βίντεο γιατροί προειδοποιούν για την σοβαρότητα της viral αυτής πρόκλησης.

Μητέρα έφηβης στο Miami των Η.Π.Α. κινδύνευσε να χάσει το παιδί της από σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις εξαιτίας του «Κρανιοθραύστη». Η Τζοάννι Στίνκαμπ καλεί γονείς και εκπαιδευτικούς να αναλάβουν άμεσα δράση, ώστε να μπει τέλος στο παιχνίδι-πρόκληση.

photo video screenshot