Γλυπτά του Παρθενώνα: «Ναι! Εμείς τα κλέψαμε» – Ο διάσημος Βρετανός κωμικός Τζον Όλιβερ τα λέει όλα, vid

Την υπόθεση σχετικά με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα σχολίασε με τον δικό του τρόπο ο διάσημος Βρετανός κωμικός Τζον Όλιβερ.

Στη δημοφιλή εκπομπή του στο HBO, την οποία παρακολουθούν εκατομμύρια τηλεθεατές, ο Όλιβερ είπε ότι “Ως Βρετανός αισθάνομαι λίγο εμπλεκόμενος. Ναι! Εμείς τα κλέψαμε. Ειλικρινά, αν ψάχνετε για κλεμμένα αρχαία, 9 στις 10 φορές θα τα βρείτε στο Βρετανικό Μουσείο!”.

Η εκπομπή ξεκίνησε με τα “λειψά” Γλυπτά στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου τα κομμάτια που λείπουν και βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο είναι με άσπρο γύψο.

Ανέφερε ακόμα ότι στη Βρετανία είναι γνωστά ως τα Ελγίνεια Μάρμαρα τα οποία πήρε ο Λόρδος Έλγιν τον 19ο αιώνα ξεριζώνοντάς τα από τον Παρθενώνα. “Είναι κάτι για το οποίο και δικαίως οι Έλληνες είναι εξοργισμένοι γιατί δεν χάθηκαν αλλά εκλάπησαν!”.

Περιγράφοντας με καυστικό χιούμορ την κατάσταση είπε ότι είναι σαν να σου λείπει ένα κομμάτι από ένα παζλ. Το κομμάτι δεν χάθηκε αλλά μπήκε ένας λόρδος στο σπίτι σου, το έκλεψε και το πούλησε σε ένα Μουσείο 1.000 μίλια μακριά.

Μάλιστα, θύμισε τη φράση του τότε πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ο οποίος αρνήθηκε την επιστροφή του διαμαντιού που κοσμεί το βασιλικό στέμμα στην Ινδία, λέγοντας: “Αν πούμε ναι σε ένα, ξαφνικά το Βρετανικού Μουσείο θα αδειάσει!”. Με τον δικό του τρόπο ο Όλιβερ κατέρριψε τα επιχειρήματα εκείνων που υπερασπίζονται το Βρετανικό Μουσείο.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος, scr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί