Ο Τσάρλι Βίνσεντ, ένας 20χρονος που σπουδάζει κινηματογράφο, βρέθηκε σε μια κρίσιμη κατάσταση ενώ εργαζόταν σε μια θερινή κατασκήνωση στο Νιου Χαμσάιρ. Ο Βίνσεντ είχε μεταβεί στις ΗΠΑ τον Ιούνιο για να διδάξει κανό σε παιδιά, αλλά η πρώτη του μέρα στη λίμνη είχε ως αποτέλεσμα να πάθει σοβαρό ηλιακό έγκαυμα, που προκάλεσε δευτέρου βαθμού εγκαύματα στα πόδια του.
Η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης τον μετέφεραν σε κοντινό νοσοκομείο. Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έπασχε από πνευμονία και χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του προσβεβλημένου ιστού. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της εγχείρησης, ο Βίνσεντ υπέστη καρδιακή ανακοπή και ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, με αποτέλεσμα η καρδιά του να σταματήσει για 25 λεπτά. Η οικογένειά του ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ήταν ιατρικά νεκρός.
Η αιτία αυτού του σοβαρού περιστατικού εντοπίστηκε ως διογκωμένη καρδιά, ιατρικά γνωστή ως μεγαλοκαρδία. Αυτή η πάθηση, που αναγκάζει την καρδιά να εργάζεται πιο σκληρά από το φυσιολογικό, δεν είχε διαγνωστεί στον Βίνσεντ μέχρι να συμβεί το έκτακτο περιστατικό. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο Βίνσεντ πιθανότατα είχε μια πάθηση εκ γενετής που οδήγησε στην καρδιομεγαλία.
Αναλογιζόμενη την οδυνηρή εμπειρία, η αδελφή του Βίνσεντ, Έμιλι, μοιράστηκε την αγωνία της οικογένειας: «Κάποια στιγμή, δεν μπορούσα να δω με ποιο τρόπου θα τα κατάφερνε ο Τσάρλι, ήταν απολύτως σπαρακτικό, ήταν κόλαση».
Το σοβαρό ηλιακό έγκαυμα του Βίνσεντ οδήγησε αναπάντεχα στην αποκάλυψη της μεγαλοκαρδίας του, υπογραμμίζοντας τη σημασία της έγκαιρης πρόληψης των υποκείμενων προβλημάτων υγείας.
(με πληροφορίες από ethnos. gr / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέο καραβάνι με αλλοδαπούς νότια της Κρήτης: Όλοι είναι… άνδρες!
- «Επισκέπτης πόλης-φάντασμα»: Ύαινα κέρδισε διαγωνισμό φωτογραφίας!
- Κιλκίς: Σε πλήρη εξέλιξη οι αστυνομικές έρευνες για το αιματηρό επεισόδιο στους Ευζώνους με θύμα 35χρονο από τη Σιέρα Λεόνε
- Ιαπωνία: Τρομακτικό αυτό που συμβαίνει με τις αρκούδες
- Μόσχα: «Οι Βρετανοί ετοιμάζουν σαμποτάζ» – Στόχος αγωγός που ενδιαφέρει άμεσα την Ελλάδα
- Αντιδρούν οι θαυμαστές για την αλλαγή του ρόλου του Ιησού στην ταινία του Μελ Γκίμπσον
- Θεσσαλονίκη: Πενηντάχρονος αποπειράθηκε να ληστέψει 90χρονη και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω
- Παιδί έριξε κατά λάθος ποπ κορν στον κήπο της μαμάς του – Αυτό που συνέβη θα σας εκπλήξει! vid
- Ο Όρμπαν θα συναντηθεί με τον Τραμπ
- Ο Κιάνου Ριβς είναι καλός άγγελος και έχει “Τύχη Βουνό” – Σήμερα η πρεμιέρα της νέας του ταινίας