Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπέστη κυβερνοεπίθεση, αφότου δημοσιεύτηκε η απόφασή του σχετικά με την τύχη του φυλακισμένου ηγέτη του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς. Σύμφωνα με το Bloomberg, οι χάκερς «χτύπησαν» το site του Δικαστηρίου στις 22 Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα αυτό να τεθεί εκτός λειτουργίας για περίπου 16 ώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το site έχει πλέον αποκατασταθεί και η απόφαση του Δικαστηρίου, με την οποία καταδικάζεται η Τουρκία για την κράτηση του Ντεμιρτάς, είναι και πάλι προσβάσιμη στο κοινό. Η υπηρεσία Τύπου του Δικαστηρίου επεσήμανε πως μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί απώλεια δεδομένων. Πίσω από την επίθεση φαίνεται να βρίσκονται Τούρκοι χάκερς.
Οι Τούρκοι χάκερς πραγματοποίησαν την επίθεση λίγο αφότου το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δημοσίευσε την απόφαση με την οποία απαιτούσε από την Τουρκία να απελευθερώσει αμέσως τον Ντεμιρτάς.
Ο Ντεμιρτάς κρατείται από την Τουρκία επειδή βοήθησε το HDP να κερδίσει αρκετές θέσεις για να τερματίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις γενικές εκλογές του 2015. Κατηγορήθηκε για αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία και φυλακίστηκε τον Νοέμβριο του 2016, μετά την ανάκληση της βουλευτικής ασυλίας για τους πολιτικούς στην Τουρκία. Εάν ο Ντεμιρτάς καταδικαστεί για περισσότερες από 100 κατηγορίες που αντιμετωπίζει, μπορεί να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης έως και 142 έτη.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαπίστωσε ότι η κράτηση του 47χρονου Ντεμιρτάς, η οποία διήρκεσε περισσότερα από τέσσερα χρόνια, έρχεται σε αντίθεση με τον «πυρήνα της έννοιας της δημοκρατικής κοινωνίας». Το Δικαστήριο δήλωσε ότι απαριθμεί σειρά παραβιάσεων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και απαιτεί την άμεση αποφυλάκισή του.
Μια ομάδα 17 δικαστών δήλωσε ότι με την φυλάκιση του Ντεμιρτάς, η Τουρκία έστειλε «ένα επικίνδυνο μήνυμα σε ολόκληρο τον πληθυσμό» ότι ο πλουραλισμός και η ελεύθερη πολιτική συζήτηση θα κατασταλεί.
Η Τουρκική hacking ομάδα Anka Neferler Timi (The Turkish Hacker Team) φαίνεται να έχει αναλάβει την ευθύνη για την εν λόγω κυβερνοεπίθεση. Η ομάδα δημοσίευσε στο Twitter ότι κατέστρεψε το site και ζήτησε από το Δικαστήριο να ζητήσει συγγνώμη για την απόφαση που εξέδωσε σχετικά με τον Ντεμιρτάς.
Ο λογαριασμός Twitter που χρησιμοποίησε η Anka Neferler Timi δημιουργήθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα και έχει λιγότερους από 100 ακολούθους.
Στις 23 Δεκεμβρίου, το Δικαστήριο δημοσίευσε την ακόλουθη δήλωση: «Μετά την έκδοση της απόφασης για τον Σελαχατίν Ντεμιρτάς στις 22 Δεκεμβρίου, το site του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποτέλεσε αντικείμενο μίας μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεσης, που το κατέστησε προσωρινά μη προσβάσιμο στο κοινό. Το Δικαστήριο αποδοκιμάζει έντονα αυτό το σοβαρό περιστατικό. Οι αρμόδιες υπηρεσίες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διορθώσουν την κατάσταση το συντομότερο δυνατό».
Sigma Live
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σκληρό ΒΙΝΤΕΟ από Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οδηγός μηχανής «καρφώνεται» σε φορτηγό
- Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Το μήνυμα Βανς προς τους δεξιούς Αμερικανούς
- Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος από την Interpol Σερβίας
- Κλιματικό αφήγημα: Δεν τα βρίσκουν ούτε για το 2040 οι διεθνιστές
- Παρανοϊκό αίτημα από τη νατοϊκή Πολωνία: «Θέλουμε πυρηνικά όπλα»
- Από τραχανά με σταφύλι μέχρι μπουγάτσα με… σύκα και κρασί – Η γιορτή στον αμπελώνα Θεσσαλονίκης
- Θεσσαλονίκη: Μετέτρεψε τον δρόμο σε αγωνιστική πίστα – Συνελήφθη 23χρονος οδηγός μηχανής
- Στη φυλακή για τους εμπρησμούς στον Υμηττό ο 32χρονος Παλαιστίνιος – Είπε ότι έχει ακουστά τον ISIS
- Kαμπανάκι από την ΤτΕ: Αυξήθηκαν στα 79 δισ. ευρώ τα “κόκκινα δάνεια” που διαχειρίζονται οι servicers
- Κυβέρνηση: «Στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά γίνονται έργα, τα οποία ολοκληρώνονται σε χρονοδιαγράμματα»
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ
