Ο πρώην συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Ντάγκλας Μακγκρέγκορ μοιράστηκε τις τελευταίες του σκέψεις σχετικά με την εξελισσόμενη κρίση στην Ουκρανία.
Σε ενημερωτική εκπομπή, ρώτησαν τον συνταγματάρχη ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ.
Ο Macgregor εξήγησε ωμά ότι η πραγματικότητα της κατάστασης είναι ότι οι υπόλοιπες ουκρανικές μονάδες έχουν απομονωθεί και βρίσκονται περικυκλωμένες σε διάφορους οικισμούς, όπως άλλωστε έχει ενημερώσει ο Δημοσθένης Λιακόπουλος.
Ο ουκρανικός στρατός είναι ικανός μόνο για μικρές επιθέσεις με «τσιμπήματα» σε ασήμαντα σημεία, υποστήριξε, λέγοντας, «Έτσι, ο πόλεμος, για όλες τις προθέσεις και σκοπούς, έχει αποφασιστεί».
Το ζήτημα για τους Ρώσους, σημείωσε ο Μακγκρέγκορ, είναι πώς να σημειωθεί στρατιωτική πρόοδος με περιορισμένους θανάτους αμάχων και υλικές ζημιές.
«Ο Πούτιν έδωσε από την αρχή πολύ αυστηρές εντολές να αποφύγουν αυτά τα πράγματα», εξήγησε. «Το πρόβλημα με την αποφυγή των θανάτων πολλών αμάχων είναι ότι έχει επιβραδύνει την πρόοδο της επιχείρησης σε σημείο που έδωσε ψεύτικες ελπίδες στους Ουκρανούς, ενώ η Δύση προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι μια ήττα βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο».
Συνεχίζοντας, ο Μακγκρέγκορ είπε ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να πετύχει γρήγορα τη νίκη αν αγνοούσε την ζωή αμάχων και να απελευθερώσει την πλήρη στρατιωτική του δύναμη στην Ουκρανία, αλλά συνεχίζει να επιλέγει τον πιο δύσκολο δρόμο.
Ο απόστρατος συνταγματάρχης πιστεύει ότι η Ουάσιγκτον προσπαθεί να επιμηκύνει την σύγκρουση όσο το δυνατόν περισσότερο, παρεμβαίνοντας στις διαπραγματεύσεις των Ουκρανών αξιωματούχων με την Ρωσία, ώστε να έχουν χρόνο να εργαστούν για την επόμενη κίνησή τους.
Δείτε:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Λιμάνι Πειραιά: Κατασχέθηκαν πάνω από 38 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες – Δείτε βίντεο
- Ο Αντρέα Μποτσέλι στον Λευκό Οίκο: Έκανε… καντάδα στον Τραμπ λίγο πριν συναντήσει τον Ζελένσκι, vid
- Ισραηλινός όμηρος έφαγε σοκολάτα μετά από δύο χρόνια – Viral το βίντεο με την αντίδρασή του
- Μπορεί να μην υπάρχουν “λεφτόδεντρα”, αλλά επιστήμονες ισχυρίζονται ότι μόλις βρήκαν χρυσό μέσα σε αυτά
- Τι θα γίνει με τους Τόμαχοκ; Ο Τραμπ απάντησε μπροστά στον Ζελένσκι
- Προσλήψεις 150 ατόμων στο Πυροσβεστικό Σώμα
- Θεσσαλονίκη: Αθώοι ένορκος και μάρτυρας για φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση μέσα στα δικαστήρια
- Ο Τραμπ δεν απάντησε σε ερωτήσεις καθώς υποδεχόταν τον Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο
- O 6χρονος που σπάει τα ρεκόρ: Σε ένα μόλις λεπτό αναγνώρισε έργα των Μότσαρτ, Σοπέν, Βιβάλντι, vid
- Διευκρινίσεις του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τον ΒΟΑΚ