Για ΟΛΟΥΣ αποτελούν «αγκάθι» οι Τούρκοι! «Φέρνουν αστάθεια (και) στον Περσικό Κόλπο»

Σε χώρα-«τραμπούκος» μετατρέπεται η Τουρκία η οποία «παίζει» με το μέλλον της στην πιο ευαίσθητη περιοχή του πλανήτη.

Ο στρατός της Τουρκίας στο Κατάρ είναι ένα στοιχείο αστάθειας στην περιοχή του Κόλπου, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, προσθέτοντας πως έχει συμβάλει στην αρνητική πόλωση.

Τα ΗΑΕ και οι άραβες σύμμαχοι τους επιβάλλουν μποϊκοτάζ στο Κατάρ από τα μέσα του 2017 και μεταξύ των όρων, που έχουν θέσει για να τερματισθεί η διένεξη, είναι να κλείσει η Ντόχα μια τουρκική στρατιωτική βάση. Το Αμπού Ντάμπι και η Άγκυρα υποστηρίζουν επίσης αντίπαλες πλευρές στη σύγκρουση στη Λιβύη.

«Η τουρκική στρατιωτική παρουσία στον Αραβικό Κόλπο συνιστά κατάσταση έκτακτης ανάγκης», έγραψε χθες, Σάββατο, στο Twitter ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ Ανουάρ Γκαργκάς.

«Ενισχύει την πόλωση και δεν λαμβάνει υπόψη την κυριαρχία των κρατών και τα συμφέροντα των χωρών του Κόλπου και των λαών τους», πρόσθεσε.

Ανεπιθύμητοι επομένως οι Τούρκοι ΚΑΙ στον Περσικό Κόλπο, όπου ο Ερντογάν απολαμβάνει τα προνόμια μίας φιλίας με το Κατάρ η οποία στην κυριολεξία κρατά στη ζωή την τουρκική οικονομία.

Ωστόσο το «αγκάθι» για την ευρύτερη σταθερότητα και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, που επιδιώκουν πλέον όλοι οι «μεγάλοι παίχτες» του πλανήτη, έχει ονοματεπώνυμο και ημερομηνία λήξης.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί