Για «ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ» μίλησε ο Μπορέλ: Φέρνουν απόλυτη ρήξη και με την Κίνα – ΒΙΝΤΕΟ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία φέρνει ραγδαίες εξελίξεις

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Τζόζεπ Μπορέλ, δήλωσε ότι προειδοποίησε την Κίνα να μην παρέχει όπλα στην Ρωσία, απειλώντας τον «Δράκο»!

“Εξέφρασα την έντονη ανησυχία μας για την παροχή όπλων από την Κίνα στη Ρωσία. Του ζήτησα να μην το κάνει. Δεν εξέφρασα μόνο την ανησυχία μας, αλλά το γεγονός ότι για εμάς, θα ήταν μια κόκκινη γραμμή στη σχέση μας”, ανέφερε ο Μπορέλ.

“Μου είπε ότι δεν πρόκειται να το κάνουν. Δεν σκοπεύουν να το κάνουν, αλλά θα παραμείνουμε σε εγρήγορση”, τόνισε ο Μπορέλ.

Ο Wang Yi αυτή τη στιγμή βρίσκεται καθ’ οδόν για τη Μόσχα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής του περιοδείας στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, την Ρωσία και την Γερμανία.

Η δήλωση αυτή έγινε στο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο οποίο συζητήθηκε η περαιτέρω αποστολή στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία.

Βέβαια, ο Ζ. Μπορέλ δεν προσδιορίζει, τι ακριβώς θα πράξει εναντίον της Κίνας η ΕΕ, αν ξεπεράσει την «κόκκινη» αυτή γραμμή.

Προχθές Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια συνέντευξής του κατηγόρησε την Κίνα πως «εξετάζει» το ενδεχόμενο να προμηθεύσει «θανατηφόρα βοήθεια» στη Ρωσία και ότι η Ουάσιγκτον ανησυχεί για την πιθανότητα το Πεκίνο να προχωρήσει πράγματι σε παραδόσεις όπλων.

Το σίγουρο είναι πως τόσο η Ευρώπη όσο και οι ΗΠΑ αδυνατούν να αντιμετωπίσουν πολεμικά Κίνα και Ρωσία, καθώς τα εδάφη τους θα δεχθούν πλήθος πυραύλων.

Ποιά είναι τότε η κόκκινη γραμμή;;; Η οικονομική ρήξη και με τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο την Κίνα, έτσι ώστε να επέλθει η απόλυτη φτωχοποίηση στην Ευρώπη;;;

Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών απάντησε οργισμένα στα περί προμήθειας όπλων από το Πεκίνο στη Μόσχα, τονίζοντας «δεν δεχόμαστε οι ΗΠΑ να επικρίνουν τις σχέσεις ανάμεσα στην Κίνα και τη Ρωσία, κι ακόμη λιγότερο να ασκούν πιέσεις και καταναγκασμούς», και κατηγορώντας την Ουάσιγκτον πως «διαδίδει ψευδείς πληροφορίες».

Στην Δύση ανησυχούν πάρα πολύ για μία στρατιωτική βοήθεια της Κίνας με πυρομαχικά προς την Ρωσία. Η Κίνα διαθέτει ένα κολοσσιαίο «στοκ» το οποίο θα μπορούσε να αυξήσει κατά πολύ την ισχύ πυρός των Ρώσων, σε τέτοιο βαθμό που οι Δυτικοί δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν σε παρόμοιες ποσότητες.

Δείτε τον Μπορέλ:

photo freepik

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί