Για αυτό θα τους κάνει ΣΤΑΧΤΗ η Ρωσία! Εσθονία: «Ο Πούτιν καταλαβαίνει μόνο τη γλώσσα της δύναμης, να τον σταματήσει το ΝΑΤΟ»

Ο Εσθονός υπουργός Άμυνας Kalle Laanet, μιλώντας στην Handelsblatt, δεν βλέπει το τέλος των επεκτατικών σχεδίων του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

“Εάν η Δύση ή το ΝΑΤΟ δεν σταματήσουν τον Πούτιν, θα προχωρήσει όλο και πιο μακριά”, δήλωσε ο ίδιος.

Ήταν “100 τοις εκατό πεπεισμένος” ότι ο Πούτιν καταλαβαίνει μόνο τη γλώσσα της δύναμης, δήλωσε ο Laanet. Οι διαπραγματεύσεις των δυτικών πολιτικών στον πόλεμο της Ουκρανίας δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τον Ρώσο πρόεδρο από την εφαρμογή των σχεδίων του στην Ουκρανία.

Ο Laanet δεν ποντάρει μόνο σε μια διπλωματική λύση, ούτε σε ένα στρατιωτικό τέλος του πολέμου.

“Νομίζω ότι θα είναι ένας συνδυασμός και των δύο”, είπε. Ένα γρήγορο τέλος της εισβολής είναι απίθανο, είπε. Υπάρχει κίνδυνος η σύγκρουση να μετατραπεί σε “παγωμένη σύγκρουση” ή “παγωμένο πόλεμο”.

Το μεγάλο ερώτημα τώρα είναι ποιες θα είναι οι κοινωνικοοικονομικές συνέπειες του επιθετικού πολέμου για τη Ρωσία, είπε. “Ο αντίκτυπος των κυρώσεων απαιτεί χρόνο”, είπε. Μέχρι στιγμής, είπε, οι επιθυμητές συνέπειες των τιμωρητικών μέτρων δεν έχουν ακόμη φανεί.

Ο Laanet δεν απέκλεισε την αυστηροποίηση των κυρώσεων, όπως το μποϊκοτάζ του ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου. “Η Ευρώπη χρηματοδοτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία με αυτές τις εισαγωγές”, επέκρινε.

(capital – ΦΩΤΟ:Screenshot)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί