Γερμανός ταξίαρχος: Κίνδυνος Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου – Σταματήστε

Τι δήλωσε...

Ο Γερμανός Ταξίαρχος Α. Ο Ντ. Έριχ Βαντ τάχθηκε κατά της παράδοσης βαρέων όπλων στην Ουκρανία. Στο «τραπέζι των τακτικών της Κυριακής» του βαυαρικού ραδιοφωνικού σταθμού , ο πρώην σύμβουλος στρατιωτικής πολιτικής της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ προέβη σε σοβαρές κατηγορίες εναντίον των Πρασίνων και του FDP.

Ως μία από τις λίγες προσωπικότητες στην Γερμανία, ο Βαντ επικρίνει την παράδοση από το Βερολίνο 40 οχημάτων μάχης πεζικού Marder στην Ουκρανία. Ως εκ τούτου, ο πρώην στρατηγός υπερασπίζεται τον δρόμο της αυτοσυγκράτησης που ακολουθεί ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς (SPD), παρά τις συνεχιζόμενες πιέσεις από το FDP και τους Πράσινους. Στο talk show, αναφέρθηκε στην εξισορροπητική πράξη του καγκελαρίου να μην αφήνει τον εαυτό του να καθοδηγείται πολύ από τις απαιτήσεις των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων, όταν ερχόταν στο ερώτημα εάν οι χώρες του ΝΑΤΟ θα προμήθευαν βαριά άρματα μάχης στην Ουκρανία.

Ο πρώην στρατιωτικός-πολιτικός σύμβουλος της πρώην καγκελαρίου Μέρκελ προειδοποίησε ξανά για τον κίνδυνο ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου που σχετίζεται με την παράδοση ολοένα και βαρύτερων όπλων. Για να γίνει αυτό ξεκάθαρο, ο Βαντ υπενθύμισε πρόσφατες δηλώσεις του πρώην Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Μέσω της υπηρεσίας messenger Telegram, είχε δηλώσει ότι «μια ήττα μιας πυρηνικής δύναμης σε έναν συμβατικό πόλεμο θα μπορούσε να προκαλέσει πυρηνικό πόλεμο».

scr

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί