Το Μόναχο θα επιδιώξει να είναι υποψήφιο για την διοργάνωση των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2036, του 2040 ή του 2044, αποφάσισαν οι δημότες της βαυαρικής πρωτεύουσας σε σημερινό δημοψήφισμα.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Μονάχου Ντίτερ Ράιτερ, το 63% των ψηφισάντων τάχθηκε υπέρ της διεκδίκησης των Αγώνων, ωστόσο είναι τελικά η Γερμανική Ομοσπονδία Ολυμπιακών Αθλημάτων που θα αποφασίσει ποια υποψηφιότητα θα προταθεί στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Εκτός από το Μόναχο, ενδιαφέρον έχουν ήδη εκφράσει το Βερολίνο, το Αμβούργο και η περιοχή Ρήνου – Ρουρ με την Κολωνία ως πιθανότερη έδρα. Η Γερμανική Ομοσπονδία αναμένεται να αποφασίσει τον Σεπτέμβριο του 2026. Σε διεθνές επίπεδο, μέχρι τώρα έχει υποβάλει επίσημη αίτηση το Κατάρ για την Ντόχα και ενδιαφέρον έχει εκφράσει η Ινδία, η οποία θεωρείται, σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung, το ισχυρότερο φαβορί. Αντιθέτως πιστεύεται ότι έχουν περιοριστεί οι πιθανότητες της Ινδονησίας, μετά την άρνηση της κυβέρνησης να χορηγήσει βίζα σε ισραηλινούς αθλητές για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής. Στις πόλεις που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την ανάληψη της διοργάνωσης συγκαταλέγονται ακόμη η Μαδρίτη, η Κωνσταντινούπολη και το Κέιπ Τάουν.
Στο χθεσινό δημοψήφισμα του Μονάχου η συμμετοχή έφθασε στο επίπεδο ρεκόρ για δημοψήφισμα του 40% και το αποτέλεσμα θεωρείται νομικά δεσμευτικό για τον δήμο.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Φ. Καραβίτη / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στα αποκαλυπτήρια του πρώτου μνηνείου για τους ΛΟΑΤΚΙ στρατιώτες της Βρετανίας ο βασιλιάς Κάρολος
- Τραγωδία στο Ρέθυμνο: Κατέρρευσε ταράτσα παλαιού κτίσματος και καταπλάκωσε 65χρονο εργάτη
- Ο Τραμπ χαρακτήρισε «σπουδαίο άνδρα» τον αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, vid
- Αλ. Σδούκου: «Η επέτειος του ΟΧΙ είναι ημέρα που ενώνει, όχι που διχάζει»
- Αφαιρούν τα έσοδα του ΚΟΚ από τους Δήμους – Χ. Δούκας: «Η κυβέρνηση κορυφώνει την επίθεσή της στους δήμους»
- Νέος Οικοδομικός Κανονισμός: Υπεγράφη το ΠΔ – Τι θα ισχύσει
- Επανασύνδεση Τραμπ-Μασκ; Συναγερμός στους διεθνιστές – Οι δύο ημερομηνίες που τους «καίνε», vid
- ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραμένει η κυβέρνηση των ψευτών και της δυσβάσταχτης ακρίβειας
- Καναδός πρωθυπουργός μετά το σοκ των νέων δασμών Τραμπ: «Είμαστε έτοιμοι για συζητήσεις»
- Χανιά: Αναζητείται ο 25χρονος δράστης για τη δολοφονία του 52χρονου στο γλέντι – Σχεδόν εξ’ επαφής οι πυροβολισμοί









