Το Συνέδριο του κόμματος, το οποίο θα διεξαχθεί στο Βερολίνο, θα οριστικοποιήσει και το εκλογικό πρόγραμμα του κόμματος.
Σύμφωνα με μία δημοσκόπηση της κρατικής τηλεόρασης ZDF, το SPD βρίσκεται σταθερά στην τρίτη θέση με 16%, μετά την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU), η οποία προηγείται με 30% και την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), η οποία έχει φθάσει το 21%.
Οι Πράσινοι ακολουθούν με 15%.
Στο 63σέλιδο πρόγραμμα του SPD υπό τον τίτλο «Περισσότερα για σας. Καλύτερα για την Γερμανία», περιλαμβάνονται ελαφρύνσεις για τους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις, απόρριψη των περικοπών στις συντάξεις και αύξηση του κατώτατου μισθού, επιπλέον φορολόγηση για τους ιδιοκτήτες περιουσίας αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, επενδύσεις για την αύξηση των σταθμών φόρτισης αυτοκινήτων, τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και θέρμανσης και την κατασκευή κατοικιών.
Το SPD προωθεί επίσης επιδοτήσεις για εταιρίες που επενδύουν στο «Made in Germany».
ΑΠΕΜΠΕ,Φ. Καραβίτη – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μ. Ανατολή: Ο ΓΓ του ΟΗΕ διορίζει Προσωπικό Απεσταλμένο για τη διαχείριση της σύγκρουσης και ανησυχεί για παγκόσμιο οικονομικό σοκ
- Για «έκρηξη» βίας που οφείλεται εν μέρει στους μετανάστες, μίλησε ο καγκελάριος της Γερμανίας
- Ντόμινο παραιτήσεων στην Ιταλία: Αποχώρησε και η υπουργός Τουρισμού, Ντανιέλα Σαντανκέ
- Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος ταρακούνησε και την Θεσσαλονίκη
- Εντοπίστηκε στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης η σορός του 34χρονου αγνοούμενου δύτη
- Συναγερμός στην Πεύκη: Εντοπίστηκε οβίδα σε οικοδομή
- ΗΠΑ-Κίνα: Η μεγάλη συνάντηση ανακοινώθηκε – Ο πλανήτης οργανώνεται
- Αεροδρόμιο στις ΗΠΑ έσπασε ρεκόρ αλλά και τις… μύτες των παρευρισκομένων, με τη μεγαλύτερη σειρά από cheesesteaks στον κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)
- Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα διευρύνει την “ουδέτερη ζώνη” του στον Λίβανο
- Το «μαστίγιό» τους δείχνουν οι ΗΠΑ στο Ιράν: Ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει και είναι έτοιμος να εξαπολύσει την κόλαση»









