Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της Destatis με βάση την έρευνα για το εισόδημα και τις συνθήκες διαβίωσης (EU-SILC), σχεδόν 2,1 εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι έως 18 ετών ή το 14% αυτής της ηλικιακής ομάδας, απειλούνται από τον κίνδυνο της φτώχειας. Το ποσοστό είναι ελαφρώς χαμηλότερο από το αντίστοιχο του γενικού πληθυσμού (14,4%) και παρουσιάζει μικρή κάμψη από το 2022, όταν τον κίνδυνο της φτώχειας αντιμετώπιζε το 15% των παιδιών και το 14,8% του συνολικού πληθυσμού.
Σύμφωνα με την έρευνα, ένα άτομο θεωρείται ότι βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας όταν έχει στην διάθεσή του λιγότερο από το 60% του μέσου ισοδύναμου εισοδήματος ολόκληρου του πληθυσμού. Το 2023, αυτό το όριο για ένα άτομο που ζούσε μόνο του στην Γερμανία, ήταν 1.314 ευρώ (καθαρά) τον μήνα και 2.759 ευρώ για μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων με δύο παιδιά κάτω των 14 ετών.
Ο βαθμός στον οποίο τα παιδιά και οι έφηβοι κινδυνεύουν από την φτώχεια εξαρτάται ευθέως από την εκπαίδευση των γονέων τους, διαπιστώνεται στην έρευνα. Για το 2023 στην Γερμανία, το ποσοστό κινδύνου φτώχειας για άτομα κάτω των 18 ετών των οποίων οι γονείς δεν έχουν απολυτήριο λυκείου χωρίς επαγγελματική εκπαίδευση ήταν 36,8%, ενώ για τα παιδιά με γονείς μεσαίου μορφωτικού επιπέδου, με απολυτήριο λυκείου ή ολοκληρωμένη επαγγελματική κατάρτιση, το ποσοστό περιορίζεται στο 14,3%. Για τα παιδιά με γονείς ανώτερου μορφωτικού επιπέδου, το ποσοστό κινδύνου φτώχειας βρίσκεται στο 5,8%.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Υπερπανσέληνος Δεκεμβρίου: Αύριο στον νυχτερινό ουρανό το «Ψυχρό Φεγγάρι» – Από πού πήρε το όνομα
- Το “Stranger Things” σπάει ρεκόρ στο Netflix – 59,6 εκατομμύρια θεάσεις τις πέντε πρώτες ημέρες προβολής
- Η αντίδραση του Μεντβέντεφ στην «κατάργηση του Συμβουλίου Ρωσίας-ΝΑΤΟ»
- «Το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας δεν υφίσταται πλέον»! Η ανάρτηση του πολωνικού ΥΠΕΞ
- Το πιο λαμπερό τραμ της Ευρώπης φόρεσε τα γιορτινά του και κυκλοφορεί στην Αθήνα, vid
- e-ΕΦΚΑ: Με τα Ψηφιακά ΚΕΠΑ, εισάγεται μια νέα εποχή για την πιστοποίηση αναπηρίας στην Ελλάδα
- Το κοντοσούβλι στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας του Taste Atlas με τα καλύτερα ελληνικά φαγητά
- Τι δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ για τις επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια που συνδέονται με την Ρωσία
- Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από αύριο Πέμπτη – Δείτε χάρτες με την πορεία της κακοκαιρίας
- Απίστευτο! Αρκούδα σκαρφάλωσε σε κολώνα ηλεκτροδότησης στην Αριζόνα – Πώς την έσωσε ο τεχνικός δικτύου, vid









