Γερμανία/Γαλλία: Δημοσκόπηση που βάζει σε σκέψεις την Ενωμένη Ευρώπη

Αλλάζουν τα πράγματα;

Ενώ Βερολίνο και Παρίσι θέλουν ευρωπαϊκό στρατό και ακόμα περισσότερη ευρωπαϊκή ένωση κατά της Ρωσίας, οι περισσότεροι άνθρωποι στην Γαλλία και την Γερμανία πιστεύουν ότι η ένταξη των χωρών τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει περισσότερα μειονεκτήματα παρά πλεονεκτήματα, όπως αποκάλυψε σχετικά πρόσφατη δημοσκόπηση της Allianz την Τετάρτη.

Η έρευνα διεξήχθη σε 6.271 άτομα στην Αυστρία, την Γαλλία, την Γερμανία, την Ιταλία, την Πολωνία και την Ισπανία από τις 26 Απριλίου έως τις 13 Μαΐου.

Διαπιστώθηκε πως μόνο οι Ισπανοί (καθαρό ποσοστό: +25,8% η διαφορά από την αντίπαλη πλευρά ) και οι Αυστριακοί ( +21,5% ) ερωτηθέντες φαίνονται χαρούμενοι που είναι μέρος της ΕΕ . Στην Γερμανία, την Ιταλία και την Αυστρία, οι απόψεις είναι διχασμένες, ενώ οι Γάλλοι ερωτηθέντες παραμένουν σταθερά « αντιευρωπαίοι » ( -22,3% )», ανέφερε η Allianz σε δήλωση.

Οι άνθρωποι στην Γαλλία, την Γερμανία και την Ιταλία βρίσκουν ότι οι χώρες τους έχουν περισσότερα μειονεκτήματα από το ευρώ ως ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, ενώ οι Ισπανοί και οι Αυστριακοί είδαν περισσότερα οφέλη από την χρήση του, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί