Η Γερμανία «ήταν δημοφιλής στη Ρωσία. Αλλά λόγω της υποστήριξής της στην Ουκρανία, η πλειοψηφία των Ρώσων βλέπει τώρα τη Γερμανία ως εχθρική χώρα. Το αποφασιστικό σημείο ήταν η αρχή του πολέμου στην Ουκρανία», δήλωσε ο Ρώσος κοινωνιολόγος Λεβ Γκούντκοφ, επικεφαλής του κέντρου ερευνών γνώμης «Levada», παρουσιάζοντας σήμερα στο Βερολίνο έρευνα που διενήργησε στην Ρωσία τον περασμένο Μάιο.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 62% των Ρώσων εκφέρει «κακή» ή «μάλλον κακή» γνώμη για τη Γερμανία, ενώ το 2019 η εικόνα ήταν εντελώς αντεστραμμένη, με το 61% να εκφράζεται θετικά. Επιπλέον, σήμερα το 64% των Ρώσων αποδοκιμάζει την κριτική της Γερμανίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την υποστήριξή της στη χώρα, ενώ μόνο το 11% εκφράζει κατανόηση για τη γερμανική στάση.
«Η αυξημένη αντιγερμανική προπαγάνδα είναι προφανές ότι φέρνει αποτέλεσμα στη Ρωσία», σχολίασε ο κ. Γκούντκοφ. Το κέντρο «Levada», σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, λειτουργεί ακόμη ανεξάρτητα, αλλά υπό την πίεση των ρωσικών αρχών. Το 2016, η ρωσική δικαιοσύνη το είχε χαρακτηρίσει «ξένο πράκτορα».
Φ. Καραβίτη – ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: epa-epa
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ισραηλινές Ε.Δ.: Βερολίνο, Παρίσι και Ρώμη είναι εντός εμβέλειας των ιρανικών πυραύλων
- Σύλληψη πασίγνωστου γκαλερίστα: Τι λέει η ΕΛΑΣ για τις κατασχέσεις έργων τέχνης
- Τραμπ για πρώην διευθυντή του FBI: «Χαίρομαι που πέθανες»
- Ο αμερικανικός στρατός λέει ότι έχει “μειώσει” την ιρανική απειλή στο Στενό του Ορμούζ
- Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν τις απολυμάνσεις στο λιμάνι για την αποτροπή μετάδοσης του αφθώδη πυρετού
- Φτιάξτε τέλειο αυγό ποσέ με μια κατσαρόλα! Το viral βίντεο του TikTok
- «Βρέχει» ιρανικούς πυραύλους στο Ισραήλ – Χτυπήθηκε πόλη με πυρηνικές εγκαταστάσεις – Vid
- Για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία δεν μιλάει κανένα δυτικό ΜΜΕ – Vid
- Η τάση στα ραντεβού που οι γυναίκες λένε ότι οι άντρες τις εγκαταλείπουν…στην ερημιά! vid
- Οι Ιρανοί χτύπησαν αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και ΗΑΕ









