Γερμανία: Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για την ειρήνη, λένε πολιτικοί! Κρίσιμη περίοδος

Τι ζητούν στην Αριστερά και την Δεξιά της χώρας

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της πρόθεσης για ίδρυση νέου αριστερού κόμματος, η Σάχρα Βάγκενκνεχτ ανακοίνωσε ότι αρχικά θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Σε συνέντευξή της στην Welt- Zeitung από το Springer Verlag, ανέφερε πως μόνο νέες εκλογές μπορούν να σώσουν την Γερμανία από την κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς που οδηγεί την χώρα στην φτώχεια και την πολεμική καταστροφή!

«Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται τι αντιπροσωπεύει ο Olaf Scholz», είπε και τόνισε: «Χρειαζόμαστε μια νέα πολιτική αρχή».

«Αυτή η τυχαία, ανίκανη πολιτική πρέπει να σταματήσει. Ταυτόχρονα, χρειαζόμαστε περισσότερη ισότητα και περισσότερη κοινωνική συνοχή. Πρέπει επίσης να απομακρυνθούμε από την αυταρχική αξίωση πολλών πολιτικών να εκπαιδεύσουν τον κόσμο και να του πουν πώς πρέπει να σκέφτεται, να μιλήσει και να ζήσει», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πως πέραν της γερμανικής Αριστεράς και ο επικεφαλής των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) και πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ ζήτησε πρόωρες ομοσπονδιακές εκλογές και μάλιστα ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, στις 9 Ιουνίου του 2024, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο, μετά από δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο. Για τον Μάρκους Ζέντερ ο συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατών-Πρασίνων-Φιλελευθέρων είναι ανίκανος πλέον να διαχειριστεί την δύσκολη κατάσταση και ως εκ τούτου δεν απομένει άλλη επιλογή πέρα από την προσφυγή στην κρίση του λαού.

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί