Σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Σεργκεί Λαβρόφ, η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει υποστεί «απίστευτη» πίεση από τα «γεράκια » στην Ευρώπη και την Ουκρανία, τα οποία είναι αποφασισμένα να εκτροχιάσουν τις διαπραγματεύσεις με την Ρωσία.
Έκανε τις δηλώσεις αυτές σε συνέντευξή του στο ουγγρικό κανάλι YouTube Ultrahang, που το επικαλείται το RT.
Η Ρωσία δεν επιδιώκει να επηρεάσει ή να «παρέμβει» στις «εσωτερικές σκέψεις» της ηγεσίας των ΗΠΑ, η οποία έχει αντιμετωπίσει αυξανόμενη πίεση εν μέσω της προσπάθειας επαναπροσέγγισης με την Μόσχα που ξεκίνησε υπό τον Τραμπ, δήλωσε ο Λαβρόφ.
«Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε κάποια δυσφορία στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες βρίσκονται υπό τεράστια, απίστευτη πίεση από τα Ευρωπαία «γεράκια», από τον [Ουκρανό Βλαντιμίρ] Ζελένσκι και άλλους που δεν θέλουν να έχουν καμία αμερικανο-ρωσική συνεργασία σε οτιδήποτε», φέρεται να δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος.
photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-RUSSIAN FOREIGN MINISTRY PRESS SERVICE
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Λιμενικό: Κατασχέθηκε τεράστια ποσότητα κάνναβης στην Ηγουμενίτσα – Χειροπέδες σε 50χρονο Αλβανό
- Η Καμάλα Χάρις λέει «Δεν έχω τελειώσει με την πολιτική» και αποκαλεί τον Τραμπ “φασίστα”
- Δύο βασικές κατηγορίες πολιτών που έχουν σχηματιστεί στην Ελλάδα
- ΣΤΑΣΥ: Απάντηση στις αναφορές για σοβαρό πρόβλημα στατικότητας στον σταθμό «Μοναστηράκι»
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 24χρονος επειδή έδωσε αλκοόλ σε 15χρονο θαμώνα μαγαζιού
- Θεσσαλονίκη: Έβαζαν τα ανήλικα παιδιά τους να επαιτούν στην πλατεία Ναυαρίνου
- Τραγωδία στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης: Νεκρός 22χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
- N. Φιλαδέλφεια: Εμπρηστική επίθεση σε αντιπροσωπεία οχημάτων τα ξημερώματα
- 28η Οκτωβρίου: Λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων
- H Ντέμι Μουρ αποκαλύπτει για τον Τομ Κρουζ στην ταινία «A Few Good Men»









