Γεωπολιτική «σύγκρουση» στην Ευρασία! Τι είπε ο Λαβρόφ – ΒΙΝΤΕΟ

Όλα τα σενάρια ανοιχτά

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι οι προσπάθειες του ΝΑΤΟ να ελέγξει την ευρασιατική ήπειρο θα πρέπει να ενθαρρύνουν την Ρωσία να είναι πιο ενεργή στην περιοχή, καθώς οι γεωπολιτικές εξελίξεις είναι συνεχείς στον απόηχο περίεργων αποπειρών δολοφονιών και θανάτων εχθρών της Δύσης και συμμάχων της Ρωσίας!

Όλα δείχνουν πως το επόμενο διάστημα το σκληρό πόκερ θα ενταθεί με όλα τα σενάρια ανοιχτά, ακόμα και εκείνο του μεγάλου πολέμου άπαξ και η διπλωματία αποτύχει!

Όπως δήλωσε ο Λαβρόφ:

«Αν εξετάσετε τα άλλα μέρη  της ευρασιατικής ηπείρου στην  Κεντρική Ασία, τον Νότιο  Καύκασο ή, την Μολδαβία, γίνεται προσπάθεια από το ΝΑΤΟ υποταγής αυτών των χωρών!

Γίνεται προσπάθεια προσέλκυσης για εμπλοκή τους σε αντιρωσικές  δραστηριότητες. Μιλάμε για διακοπή των οικονομικών δεσμών με αυτές τις χώρες για επιβολή διπλών κυρώσεων εναντίον τους!

Αυτές οι προσπάθειες της συλλογικής Δύσης, καθοδηγούμενες από τις Ηνωμένες Πολιτείες για έλεγχο όλης της ευρασιατικής ήπειρου είναι  προφανείς!

Όλοι κατανοούν ότι, θα πρέπει να είμαστε  περισσότερο ενεργοί. Πρώτα από όλα ο ίδιος ο  “Οργανισμός Συνεργασίας της Σανγκάης” ο οποίος λαμβάνει υπόψη την κατάσταση και τον ρόλο τον οποίο διαδραματίζει στην Ευρασία, όπως επίσης και στους  εταίρους της, την «CSTO», «CIS», την «Ευρασιατική Οικονομία» και την «ASEAN»».

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί