«Γεωπολιτική καταστροφή στις ΗΠΑ» οδηγεί στην «ΤΕΛΙΚΗ» λύση για την Μέση Ανατολή, vid

Μερικές εβδομάδες μετά το ξέσπασμα της σύγκρουσης μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, υπάρχουν τουλάχιστον τρία ανοιχτά μέτωπα στην Μέση Ανατολή:

  • Στην Γάζα
  • Στον Νότιο Λίβανο
  • Στην Ερυθρά Θάλασσα

Όπως μεταδίδεται, βρίσκονται σε εξέλιξη πυρετώδεις μυστικές διαπραγματεύσεις, στο πλαίσιο των οποίων εξετάζονται κίνδυνοι και ευκαιρίες που θα μπορούσαν να αλλάξουν τα δεδομένα άρδην σε ολόκληρη την περιοχή.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ δείχνουν να χωλαίνουν και παρουσιάζονται ανίκανες να δώσουν την «λύση»!

Οι Financial Times γράφουν χαρακτηριστικά: «Η ταραγμένη στρατηγική του Μπάιντεν στην Γάζα: ‘Οι ΗΠΑ φαίνονται άκαρπες’»!

Όπως γράφουν χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων:

«Η θέα στο έδαφος στην Γάζα είναι διαφορετική. Εκτός από τις τεράστιες απώλειες ζωών, κυρίως γυναικών και παιδιών, η περιοχή είναι ερειπωμένη . Περισσότερα από τα μισά κτίρια στην βόρεια Γάζα έχουν καταστραφεί και ολόκληρες γειτονιές έχουν αφανιστεί. Η Γάζα βρίσκεται επίσης στα χέρια μιας σοβαρής ανθρωπιστικής κρίσης.

Μόνο εννέα από τις 36 εγκαταστάσεις υγείας στην λωρίδα λειτουργούν, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, με περιορισμένο αριθμό φορτηγών βοήθειας που μεταφέρουν ιατρικές προμήθειες, τρόφιμα και καύσιμα που επιτρέπεται να εισέλθουν. Ως αποτέλεσμα, ορισμένοι από τους κορυφαίους συμμάχους του Μπάιντεν στο Κογκρέσο έχουν γίνει ανυπόμονοι με την προσέγγισή του, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ απέτυχαν να ασκήσουν αρκετή πίεση στον Νετανιάχου για να τον κάνουν να επανεξετάσει τις τακτικές του Ισραήλ.

Σε μια συνέντευξη με τον πρώην παρουσιαστή του Fox News, Andrew Napolitano, ο διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος Jeffrey Sachs σχολίασε την κατάσταση:

«Εδώ στις ΗΠΑ, οι πολιτικοί μας επιδεικνύουν την υποστήριξή τους στο Ισραήλ κάθε μέρα. Δεν λένε λέξη για το γεγονός ότι χιλιάδες και χιλιάδες αθώοι άνθρωποι σκοτώνονται από τις βόμβες των ΗΠΑ. Αλλά αυτό είναι άμεση συνενοχή των ΗΠΑ. “Είναι νομική συνενοχή. Είναι ηθική συνενοχή. Είναι μια γεωπολιτική καταστροφή για τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Όλα δείχνουν πως αυτή η γεωπολιτική καταστροφή θα «στρώσει» το έδαφος για διεθνή λύση στα Ιεροσόλυμα, την οποία ήδη «μαγειρεύουν» εδώ και καιρό (ΕΔΩ)!

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί