Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε την Κυριακή ότι σκότωσε περισσότερους από 40 Παλαιστίνιους μαχητές την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων που στόχευαν τις σήραγγες κοντά στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, τον θύλακα που έχει καταστραφεί από τα δύο χρόνια πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.
Εδώ και 40 ημέρες, τα στρατεύματα εστιάζουν τις επιχειρήσεις τους στον τομέα ανατολικά της Ράφα, “με στόχο την καταστροφή των δικτύων υπόγειων σηράγγων που εξακολουθούν να υπάρχουν στην περιοχή και την εξόντωση των τρομοκρατών που κρύβονται εκεί”, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.
“Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, περισσότεροι από 40 τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν στον τομέα όπου βρίσκεται το δίκτυο σηράγγων” και “καταστράφηκαν δεκάδες είσοδοι σηράγγων και εγκαταστάσεις τρομοκρατικών υποδομών, τόσο στην επιφάνεια του εδάφους όσο και υπόγειες στην περιοχή”, συνέχισε.
Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι σκότωσε τέσσερις Παλαιστίνιους μαχητές την ώρα που έβγαιναν από σήραγγες στη Ράφα.
Αρκετές πηγές με γνώση των συζητήσεων είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο την Πέμπτη ότι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για την τύχη δεκάδων μαχητών του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, που έχουν παγιδευτεί εδώ και εβδομάδες μέσα σε σήραγγες στον τομέα της Λωρίδας της Γάζας που ελέγχεται από τον ισραηλινό στρατό.
Σύμφωνα με αξιωματούχο της Χαμάς στη Γάζα, “μεταξύ 60 και 80 μαχητές” έχουν παγιδευτεί σε σήραγγες κάτω από τη Ράφα.
“Οι μαχητές μας στη Ράφα δεν μπορούν να δεχτούν να παραδοθούν ή να παραδώσουν τα όπλα τους στην κατοχή (Ισραήλ σ.σ.)”, δήλωσε σε ανακοίνωση την Κυριακή ο Χοσάμ Μπαντράν, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χαμός με τους αγρότες – Ποιός σημαντικός κίνδυνος ελλοχεύει για την γεωργία και την κτηνοτροφία;
- Κλιμακώνουν οι αγρότες – Απέκλεισαν την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθήνας στα διόδια των Μαλγάρων
- Οι Aerosmith για πρώτη φορά με άλμπουμ τους στην κορυφή των charts στη Βρετανία
- Τσιάρας: Αυτά δήλωσε με φόντο τις αγροτικές κινητοποιήσεις
- Πώς ο εγκέφαλος αποφασίζει ποιες αναμνήσεις είναι αρκετά σημαντικές για να τις θυμάται
- Χονγκ Κονγκ: Τους 151 έφτασαν οι νεκροί από την πυρκαγιά στο συγκρότημα κατοικιών
- H θρυλική ηθοποιός Σίρλεϊ Μακλέιν στα 91 της σε σπάνια ΦΩΤΟ
- Επιστροφή ενοικίου: Σημαντική ανακοίνωση
- Τζέιμς Κάμερον: Η δημιουργία ηθοποιών από την Τεχνητή Νοημοσύνη είναι «τρομακτική»
- Πάργα: Άκαρπες οι έρευνες για τον 62χρονο ψαρά που γλίστρησε από τη βάρκα, έπεσε στη θάλασσα και χάθηκε (upd)









