Γάλλος ιστορικός: Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη αρχίσει

Ένας Γάλλος ιστορικός που προέβλεψε με ακρίβεια την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης πάνω από μια δεκαετία νωρίτερα, λέει ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Τα σχόλια έγιναν από τον Emmanuel Todd, έναν από τους κορυφαίους διανοούμενους της Γαλλίας, κατά την διάρκεια συνέντευξης στην εφημερίδα Le Figaro.

«Είναι προφανές ότι η σύγκρουση, αρχικά ένας περιορισμένος εδαφικός πόλεμος, έχει εξελιχθεί σε μια παγκόσμια οικονομική αντιπαράθεση μεταξύ ολόκληρης της Δύσης από την μια πλευρά και της Ρωσίας, που υποστηρίζεται από την Κίνα, από την άλλη. Έχει γίνει παγκόσμιος πόλεμος», είπε ο Τοντ.

Ο Τοντ πρόσθεσε ότι «η αντίσταση της ρωσικής οικονομίας ωθεί το αμερικανικό ιμπεριαλιστικό σύστημα προς την άβυσσο» και ότι ο Μπάιντεν πρέπει να «σπεύσει» να σώσει μια «εύθραυστη» Αμερική.

Σύμφωνα με τον ιστορικό, ο έλεγχος του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος από τις ΗΠΑ κινδυνεύει επειδή η αντίσταση της ρωσικής οικονομίας στις κυρώσεις σπρώχνει «το αμερικανικό αυτοκρατορικό σύστημα» προς τον γκρεμό», με την Ρωσία να μπορεί ακόμα να βασίζεται στην Κίνα για νομισματική υποστήριξη.

Ο Τοντ λέει ότι η Αμερική «δεν μπορεί να αποσυρθεί από την σύγκρουση», επειδή δεν έχει στρατηγική εξόδου και το διακύβευμα είναι πολύ υψηλό.

«Γι’ αυτό βρισκόμαστε τώρα σε έναν ατελείωτο πόλεμο, σε μια αντιπαράθεση της οποίας το αποτέλεσμα πρέπει να είναι η κατάρρευση του ενός ή του άλλου», είπε ο διανοούμενος.

Ο Τοντ είναι μια προσωπικότητα ευρέως σεβαστή, αφού είχε προβλέψει με ακρίβεια την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης 14 χρόνια πριν συμβεί.

scr

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί